Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK Financial și Ronin vor promova finanțarea prin subscripție publică în România

Bogdan Almasi și-a propus să susţină și să finanțeze ideile de business inovatoare

Platforma Ronin a anunţat un parteneriat pe termen lung cu societatea clujeană BRK Financial pentru susţinerea inovaţiei şi a mediului investiţional din țară.

Prin acest parteneriat startup-urile şi companiile aflate în alte stadii de dezvoltare pot lansa campanii de finanţare prin crowdfunding. BRK îşi propune sprijinirea ecosistemului antreprenorial din România, prin promovarea alternativelor de finanţare a companiilor mici şi mijlocii. Misiunea Ronin este de a facilita legătura dintre antreprenori şi investitorii de tip crowd şi de a permite oricui să devină investitor printr-o contribuţie minimă de 100 de euro pentru susţinerea proiectului preferat.

Ronin selectează companiile care prezintă potenţial, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în pregătirea campaniei de atragere de finanţare şi le aduce în faţa investitorilor de retail, care până acum nu aveau deloc acces la proiecte rezervate în mod tradiţional fondurilor de investiţii.

Softlead, prima companie listată pe Ronin, este o platformă de tip marketplace business to business, cu 460 de companii IT partenere şi 880 de soluţii software listate. Obiectivul rundei de finanţare este de a obţine, din partea investitorilor privaţi, 300.000 de euro.

Aceasta dezvoltă conceptul de ADN Digital al unei companii, ce stă la baza deciziilor de digitalizare, deoarece oferă informaţii despre nevoia de înlocuire sau de achiziţionare a unei soluţii tehnice noi, în raport cu problemele organizaţionale, industria, mărimea şi ritmul de creştere ale companiei.

Cel de-al doilea startup listat de Ronin, StockBinder, este o companie care facilitează integrarea rapidă între magazine online, furnizori şi producători, ce ţinteşte o nouă finanţare pentru automatizarea completă a procesului şi pentru începerea expansiunii internaţionale.

Trei antreprenori români – Bogdan Almaşi, Ovidiu Ghiman şi Felix Crişan, cu experienţe complementare în business, au lansat Ronin, platformă de investiții creată pentru a susţine şi finanţa companii şi idei de business inovatoare, locale şi europene.

BRK a fost înfiinţată în 1994, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România. În 2021, a încheiat mai multe tranzacţii de referinţă, printre care listarea pe piaţa principală a One United Properties, și cel mai mare plasament privat de acţiuni (Arobs Transilvania Software).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bistrița va avea zonă rezidențială nouă, cu 3.000 de apartamente

Articolul următor

Planurile Urbanistice Generale din Sălaj, disponibile integral în spațiul virtual

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share