Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Țuică produsă în Sălaj, medaliată la Quintessence 2022

Pălinca de prune obținută de antreprenorul Ionuț Cordiș, în localitatea sălăjeană Sici, a obținut medalia de bronz la competiția Quintessence 2022, din Ungaria, una dintre cele mai importante de profil din Europa.

La concursul din acest an s-au înscris 2.000 de producători, iar juriul i-a acordat țuicii “Ioi” medalia de bronz, conform Magazin Sălăjean. „Din moși strămoși, în zona pitorescului sat Sici, departe de zone aglomerate și poluate, s-au cules unele dintre cele mai dulci, zemoase și aromate soiuri de prune, din care cu migală, drag și cu pricepere s-a făcut o pălincă strașnică, după rețete și tradiții vechi, moștenite din tată în fiu.

Pălinca are o concentrație alcoolică de 51% și este obținută din prune culese manual, dintr-o livadă plantată de bunicii noștri, cu o vechime de peste 100 de ani. Crearea unui lot de serie este limitată la 1.001 sticle. Este învechită în butoaie de lemn special și depozitată pentru maturare în sticle, la întuneric și temperaturi adecvate”, a menționat producătorul.

Acesta a anunțat și un lot cu țuică premium. „Prunele din care s-a obținut acest lot premium de 101 sticle sunt culese din livada moștenită de la străbunicii noștri, care au plantat-o înainte de anii 1920, în care am păstrat soiul de pruni seculari, autohtoni și nealtoiți de <prun bistriț>.

Fructele culese din acest soi au o savoare și un gust deosebit, dar mai ales o dulceață aparte, prunele fiind târzii, recoltarea lor făcându-se ulterior prunelor roșii, respectiv sfârșitul lunii septembrie. Toată pălinca obținută în acest an, din acest soi de prune, am ales să nu o punem în vânzare, ci să o păstrăm la o temperatură și în condiții optime de maturare”, conform producătorului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Județul COVASNA – Top 20 companii cu capital românesc

Articolul următor

Asocierea Remarul – RMB luptă cu Reloc pentru automotoarele CFR Călători

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share