Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea candidează la European Best Destination 2022

Municipiul Oradea a fost nominalizat la premiile Destinația anului 2022 în Europa – @europeanbestdestinations 2022 Awards. Este singura destinație din România nominalizată la aceste premii.

Oradea concurează alături de alte 19 destinații turistice din Europa: Graz și Viena – Austria, Istanbul – Turcia, Londra – Marea Britanie, Coasta Amalfi și Roma – Italia, Insula Creta și Atena – Grecia, Plovdiv – Bulgaria, Amiens – Franța, Lucerna – Elveția, Lahti – Finlanda, Leuven – Belgia, Lubljana – Slovenia, Praga – Cehia, Bavaria – Germania, Marbella – Spania, Clonakilty – Irlanda și Nijmenjen – Olanda.

Municipiul de pe Crișul Repede este prezentat ca un oraș care se bucură din plin de fiecare anotimp și pompează energie vie într-un peisaj arhitectural surprinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinații ale regiunii pentru un turism lent și fără stres.

Secesiunea, barocul și eclectica conferă personalitate și adaugă culoare amestecului arhitectural al Oradiei. Mai presus de toate acestea stă, de secole încoace, simbolul – Cetatea Oradea, ca marcă incontestabilă a poziţiei sale de frunte în ierarhia oraşelor medievale europene.

În mediul online, Oradea a fost votată, în 2014, drept „Cel mai frumos oraș din România”. Sunt punctate și câteva dintre evenimentele care fac din Oradea o destinație perfectă pentru turiștii de city break. Este vorba de târgurile de Paște și de Crăciun, European Music Open, Kids Fest, Festifall, spectacolele Filarmonicii și Teatrului Regina Maria. Altă atracție este Aquaparkul Nymphaea, dar și clădirile Art Nouveau.

Cu aproape 30 mp de spațiu verde pe locuitor, Oradea este capitala verde a României.

Turiștii în căutarea unor descoperiri ale naturii și un pic de adrenalină pot rezerva excursii și activități în munții din apropiere, la doar 60 de minute cu mașina de oraș. Astfel, pot experimenta alergări pe traseu, ciclism, rafting, canotaj, caiac, Via Feratta (o escaladă de o experiență unică în Canionul Crișului Repede).

Mai aproape de oraș, turiștii se pot bucura de golf, călărie și o mulțime de activități alături de familie și copii în zone special amenajate pentru nevoile lor.

Băile Felix, cu băile sale termale, îi așteaptă pe turiști cu aproape 15.000 de metri de piscine cu termală, la doar 10 km de Oradea și 10 minute de mers cu mașina.

Cei care doresc să voteze Oradea o pot face la www.vote.ebdest.in.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consulul Massimo Novali, de la Cluj, a primit Ordinul Steaua Italiei

Articolul următor

Gură de oxigen pentru liceele agricole din Ardeal: primesc câte 700.000 de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share