Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Calendar bogat în 2022 pentru sporturile cu obstacole

Atleții din aceste sporturi combină alergarea cu depășirea unor obstacole naturale sau construite | Foto: OCR

Federația de Sporturi cu Obstacole (OCR) România a anunțat calendarul competițiilor care vor avea loc în acest an.

Calendarul ROSF 2022 debutează cu organizarea evenimentului UNAA – Ninja Athlete Games 2022, între 5 și 6 martie, la Sibiu. În perspectiva promovării sporturilor cu obstacole pentru publicul larg, schimbarea de regulament de anul acesta permite – în anumite condiții – participarea concurenților care încă nu fac parte dintr-o organizație afiliată Federației de Sporturi cu Obstacole. Evenimentul va fi organizat la Ozaki Arena Sibiu. În 2023, prin afilierea CS Ninja Sport, competiția se va organiza la București.

În 9 aprilie, în Ungaria, în cadrul ultimei curse de calificare pentru Campionatele Europene de Sporturi cu Obstacole de anul acesta, concurenții vor avea ocazia să încerce o parte din obstacolele prezente la cursa OCR organizată în România în a doua parte a anului. Data și locația evenimentului din țara noastră urmează să fie anunțate în curând.

În perioada 6-8 mai, toți pasionații de curse cu obstacole din România sunt invitați să participe la o etapă din Campionatul Ceh de OCR, organizată la Lanskroun de colegii acestora din Cehia.

Între 11 și 13 iunie, pe baza rezultatelor înregistrate  în anul anterior de sportivii legitimați în organizațiile afiliate și pe baza celor de la cursa din aprilie 2022 din Ungaria, România va fi reprezentată la Campionatele Europene de Sporturi cu Obstacole, organizate la Val di Fiemme, Dolomiti (Italia).

Campionatele Europene vor fi urmate de prima cursă din România pe infrastructură furnizată de OCR Sport Hungary prin partenerul exclusiv de închiriere și vânzare structuri, OCR Sport România. Anul se va încheia prin organizarea Conferinței Internaționale de Sporturi cu Obstacole. Evenimentul urmează să fie organizat în format hibrid, iar data și locația organizării vor fi anunțate în curând.

OCR România s-a lansat în 2021, printr-un eveniment organizat simultan pe patru continente și coordonat de la Cluj, în cadrul Conferinței Naționale de Sporturi cu Obstacole din România. S-au prezentat ramurile sporturilor cu obstacole care se vor dezvolta în România din 2022 și oportunitățile pe care le deschid pentru organizațiile din țară.

Cursele de alergare cu obstacole sunt o ramură sportivă compusă dintr-o serie de discipline și evenimente în care atleții combină alergarea cu depășirea unor obstacole naturale sau construite. Distanțele pe care se organizează competițiile încep de la 100 m și pot ajunge la peste 100 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MASTERBUILD investește 20 milioane euro într-un nou parc logistic la nord de București

Articolul următor

Opt noi comune din județul Bihor vor avea rețele de gaz. Valoarea proiectelor, 30 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share