Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MASTERBUILD investește 20 milioane euro într-un nou parc logistic la nord de București

MASTERBUILD – General Contractor & Developer anunță startul unei noi investiții, într-un parc logistic de peste 16.000 mp, pe o suprafață de teren de 34.000 mp, amplasat la nord de București, în zona Butimanu – Dâmbovița, cu acces direct la DN1A.

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 20 milioane de euro, iar noul parc logistic va prelua cererea crescută din piață pentru spații industriale și de depozitare cu conditii termice speciale, solicitate îndeosebi de industriile producătoare de bunuri de larg consum (carne, lactate, legume, fructe) dar și de industria farmaceutică sau alte sectoare active în domeniul bunurilor perisabile.

Proiectul, dezvoltat în regim Build – to- Suit, va beneficia de standarde de construcție clasa A, cu o înălțime a halelor de până la 14m și elemente de construcție sustenabilă, pentru optimizarea consumurilor de utilități și a costurilor de mentenanță la locație. Proiectul este prevăzut cu panouri fotovoltaice și un acoperiș verde extensiv ultraușor, ceea ce va însemna o scădere a costurilor legate de energie și mentanață de până la 30%. Zonele de birouri din cadrul MASTERBUILD LOGISTIC PARK vor fi de asemenea de clasă A, fiind prevăzute cu sistem de administrare automatizată (BMS – Building Management System). Din punct de vedere al sustenabilității, proiectul va fi certificat BREEAM (sistemul european de certificare a sustenabilității), iar construcția va începe în a doua jumătate a acestui an.

“Există o cerere crescută pe piață pentru segmentul de spații frigorifice – spații de depozitare cu temperature controlată, iar zona dintre București și Ploiesti, acolo unde este amplasat noul parc logistic este foarte activă, atât din perspectiva businessurilor agricole cât și din perspectiva procesatorilor de alimente,” declară Ștefan Vayna, CEO MASTERBUILD – General Contractor & Developer.

MASTERBUILD – General Contractor & Developer este o companie de construcții și dezvoltare logistică, activă din 2005 atât pe segmentul construcțiilor industriale, cât și al proiectelor comerciale și rezidențiale. Compania activează atât pe întreg teritoriul României, cât și pe piețele internaționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Liber la marile publicații americane și britanice de la BCU Cluj

Articolul următor

Calendar bogat în 2022 pentru sporturile cu obstacole

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share