Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Regionalele feroviare din Ardeal, incluse în programul de 1 miliard de euro al CFR

Diriguitorii transporturilor din România vor ca trenurile de călători să ruleze cu până la 120 km/h | Foto: CFR Infrastructură

Compania națională CFR Infrastructură a lansat în licitație un contract de până la 1 miliard de euro pentru întreținerea a 1.461 km de cale ferată, fiind cuprinse regionalele Cluj, Timișoara și Brașov.  

“Sunt 4,2 miliarde de lei care trebuie cheltuite pentru ca trenurile să circule din nou cu viteze de 120 km/h și nu cu maximum 30 km/h, cum e acum pe unele tronsoane. Până în 31 martie trebuie depuse ofertele pentru acest contract care se va derula pe patru ani.

Ani de zile infrastructura feroviară a fost ignorată, iar această abordare greșită trebuie să înceteze”, consideră ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu. În contract mai sunt cuprinse regionalele București, Craiova, Iași, Galați și Constanța.

Acesta este împărțit în opt loturi, valoarea totală estimată cifrându-se între 1 și 4,2 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, sursa de finanțare indicată fiind bugetul de stat. “contractele subsecvente de lucrări se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate”, atenționează CFR Infrastructură.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Varianta ocolitoare a Municipiului Satu Mare ar putea fi gata până la 30.05.2022

Articolul următor

Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur cu dobândă de până la 5,35%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share