Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tenaris bate palma cu Saipem și SIAD. Va capta și utiliza emisiile de carbon

Holdingul metalurgic și-a propus să își scadă cu 30% emisiile poluante, până în 2030 | Foto: Tenaris

Grupul metalurgic Tenaris, cu o unitate de producție la Zalău, a semnat un memorandum de înțelegere cu companiile Saipem și SIAD pentru a începe faza de proiectare a unei instalații de captare și utilizare a dioxidului de carbon.

Unitatea va fi construită la fabrica Tenaris de la Dalmine (Italia). Proiectul vizează captarea a 30 tone CO2 / zi produse de centrala termoelectrică. CO2 captat prin intermediul tehnologiei brevetate de Saipem va fi utilizat ulterior de SIAD în industria alimentară și a băuturilor, pentru culturi, în tratarea apei, prelucrarea metalelor și ca gaz refrigerant cu impact redus asupra mediului.

Tehnologia se bazează pe un proces enzimatic inovator utilizat pentru captarea CO2 și permite utilizarea căldurii reziduale, evitând utilizarea substanțelor toxice folosite în alte procese. Acordul dintre cele trei companii este structurat în mai multe etape, dintre care prima va fi un studiu de fezabilitate.

“Acest proiect face parte din obiectivul Tenaris de a reduce cu 30% emisiile de dioxid de carbon până în 2030”, a declarat Michele della Briotta, președinte al Tenaris Europe.

“CO2 poate fi utilizat pentru aplicații inovatoare în sectoarele mediu și alimentar, cum ar fi producția de micronutrienți din alge sau agricultura hidroponică. Recuperarea și utilizarea CO2 permit dezvoltarea unei economii din ce în ce mai circulare și durabile”, susține Bernardo Sestini, directorul general al SIAD.

TenarisSilcotub este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în industriile energiei, mecanică și auto. În România, grupul Tenaris are unități de producție la Zalău, Călărași, Câmpina și 1.700 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Opt noi comune din județul Bihor vor avea rețele de gaz. Valoarea proiectelor, 30 mil. euro

Articolul următor

Varianta ocolitoare a Municipiului Satu Mare ar putea fi gata până la 30.05.2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share