Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hanul „Boul Roșu” din Arad, scos la vânzare pentru 3,9 milioane de euro

Clădirea, care se întinde pe o suprafață de 5.526 mp, situată pe un teren de 7.043 mp, a fost scoasă la vânzare pe siteul: sothesbyrealty.ro la un preț de 3,9 milioane de euro plus TVA.

Potrivit provinciacrisana.wordpres.com, Hanul Boul Roșu este o clădire amplasată pe strada Tribunul Dobra, nr. 22, în municipiul Arad. Această clădire a fost construită în prima jumătate a secolului al XIX-lea și a fost concepută cu hotel la etajul superior, restaurant la parter, iar în spate existau grajduri. Scopul clădirii a fost găzduirea comercianților din sudul râului Mureș, care veneau la târgurile arădene. Fațada clădirii păstrează aspectul inițial. Plăcile comemorative de pe perete ne amintesc de faptul că în 1890, muncitorii arădeni aici au sărbătorit pentru prima oară ziua de 1 Mai.

Din punct de vedere arhitectural, clădirea a fost construită în stil eclectic și își păstrează și astăzi frumusețea fațadei bogat ornamentată. În prezent, Hanul Boul Roșueste un complex multifuncțional care adăpostește atât un hotel, cât și diverse restaurant,e dar și o zona de producție, o sală de sport și mai multe spații comerciale.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Invazia dronelor în România: fotografie aeriană, agricultură de înaltă precizie, aerotaxi

Articolul următor

Șantierele Blajului în 2022: peste 50 de milioane de lei pentru investiții și reparații capitale

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share