Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Multiplex Leul își schimbă înfățișarea. Cum se modernizează piața agro

Administratorii pieței agroalimentare promit să îi schimbe fața într-un timp relativ scurt | Foto: DAS

Societatea de soluții globale de instalații DAS Engineering a prezentat imagini cu lucrările care se derulează în cadrul proiectului de amenajare a halei alimentare din cadrul complexului Leul din Cluj-Napoca.  

“Zilele și nopțile acestea, colegii noștri electricieni muncesc de zor pentru a finaliza la timp noua versiune a halei agroalimentare. Echipa de electricieni este condusă de inginerul Marius Pop”, au menționat reprezentanții DAS.

Hala agroalimentară Leul, din Piața M. Viteazul, este închisă timp de circa două luni pentru lucrări de modernizare, reluarea activității fiind prevăzută în martie. Conducerea complexului dezvoltă un nou concept urban de piață centrală, orientat către client, spațiul situat la parter fiind închis pentru renovare.

Spațiile vor fi renovate integral și regândite circulațiile. Ele vor îngloba magazine modulare, vitrine largi și vor găzdui o selecție de magazine ale producătorilor locali și regionali. Între timp, comercianții de legume au fost mutați la exterior, în zona pieței de flori  de pe str. Ploiești. În paralel, conducerea complexului negociază cu un retailer ocuparea subsolului halei, unde funcționa supermerketul Carrefour.

Primăria a reabilitat acum cinci ani, cu 5,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, zona din fața cinematografului Florin Piersic a Pieței M. Viteazul, lucrările cuprinzând restaurarea statuii ecvestre, montare de piatră naturală, îmbunătățirea zonelor verzi, reabilitarea iluminatului public. Proiectul a fost concretizat de asocierea Euras – Arh Service Guttmann, Add Concept.

Totuși, zona este parțial blocată la modernizare după ce compania Cogedir (Portugalia) a cerut despăgubiri municipalității pentru neonorarea contractului încheiat în vederea construirea unui parking subteran, din cauza prezenței unei magistrale subterane a Companiei de Apă Someș.

Un alt proiect, care include și zona exterioară a pieței alimentare, vizează desființarea magazinelor de pe Canalul Morii, însă un grup de consilieri locali au cerut și demolarea fostului Hotel Cristian, edificat pe trotuarul str. Argeș. Proprietarii acestuia solicită însă despăgubiri importante municipalității.

„Zona Canalului Morii și a Liceului N. Bălcescu este parte dintr-un proces de modernizare, însă zonele cele mai folosite de către clujeni sunt ignorate. Fostul hotel trebuie demolat și terenul de sub construcție redat circuitului public, cetățenilor care se deplasează spre piața agroalimentară, spre locul de muncă sau școală. Este nevoie de o reamenajare a străzilor I. P. Voinești și Ploiești, astfel încât acestea să corespundă nevoilor zonei și al locuitorilor orașului”, a declarat consilierul local Adriana Cristian.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Top 10 de firme cu capital mixt din SATU MARE

Articolul următor

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Top 20 de firme cu capital străin din SATU MARE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share