Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Design modern la Salina Turda. Pregătiri pentru invazia turiștilor

Proiectul prevede modernizarea intrărilor și noi facilități pentru turiști | Foto: MediaCom

A început procesul de modernizare și automatizare la Salina Turda, din județul Cluj. În prima etapă s-a realizat modernizarea intrării vechi, de pe strada Salinelor, a doua fiind dedicată celei de pe aleea Durgăului.

“Acolo, turiștii vor fi întâmpinați într-o încăpere grandioasă, cu un design modern. Totodată, au fost gândite și mici spații comerciale, menite să asigure toate facilitățile unui sejur complet. Concomitent se pun la punct ultimele detalii pentru funcționalitatea aplicației Salina Turda, disponibilă în trei limbi: română, engleză și maghiară.

Din aplicație vor putea fi achiziționate bilete de intrare sau pentru activitățile recreative. Pentru fiecare mină vor fi disponibile ghiduri audio prin care experiența turistică va fi îmbunătățită semnificativ. Toate acestea vor duce la desăvârșirea unei experiențe extraordinare de vizitare a celui mai spectaculos subteran din lume”, consideră primarul Cristian Matei.

În etapa următoare sunt prevăzute modernizarea și dotarea intrării de pe Aleea Durgăului: modernizarea pavilionului de acces; creșterea numărului de locuri de parcare pentru vizitatori; automatizarea sistemului de achiziționare a biletelor de acces și de agrement. Va fi modernizată și parcarea, prin crearea de noi spații pentru turiști: puncte de bilete, suveniruri, alimentație publică.

Căsuțele de lemn vor lăsa locul unor spații moderne destinate celor care trec pragul Salinei Turda. Conducerea societatea Turda Salina Durgău (TSD) estima, pentru 2021, 400.000 de vizitatori, mai puțini cu 40% faţă de nivelul înregistrat în 2019. TSD înregistra, în 2020, venituri de 13 milioane de lei, la jumătate faţă de încasările din 2019.

Salina Turda este unul dintre cele mai populare obiective turistice din România. În 2020, pandemia a afectat turismul local, iar principalele obiective turistice au înregistrat mai puţini vizitatori faţă de 2019. Compania care administrează obiectivul turistic a decis să majoreze tarifele pentru intrare și servicii în 2021. Exploatarea sării la Turda datează din epoca romană.

Salina a fost închisă în 1932, fiind redeschisă pentru public şi pacienţii cu boli respiratorii în 1992. În 2010, salina a fost modernizată în urma unei investiţii de şase milioane de euro din fonduri europene. Pe lângă vizitarea celor trei mine (Rudolf, Terezia, Ghizela), turiştii pot juca minigolf, bowling, tenis de masă, pot urca în roata panoramică sau se pot da cu bărcile pe lacul din interior.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania de Apă Someș extinde rețelele în zona Tetarom III

Articolul următor

IT-ul românesc generează 30 de miliarde de euro. Sibiul și Brașovul vin pe turnantă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share