Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș extinde rețelele în zona Tetarom III

Operatorul regional în cadrul căruia Consiliul Județean Cluj deține calitatea de acționar majoritar a predat amplasamentul constructorului care va realiza investiția de extindere a rețelelor de canalizare în localitățile Jucu de Sus și Jucu de Mijloc.

„Am decis să finanțăm cu 4 milioane de lei extinderea serviciului de canalizare din comuna Jucu. Continuăm, astfel, seria investițiilor în mediul rural, pentru ca un număr cât mai mare de clujeni să aibă acces la acest serviciu public, cu beneficiile de rigoare” – Alin Tișe, președintele CJ Cluj

Lucrările principale constau în realizarea unei rețele de canalizare în lungime cumulată de 4,6 km. De-a lungul conductei vor fi amplasate cinci stații de pompare a apelor uzate, cu 1,1 km de conducte de refulare.

Investiția este finanțată din fondul de întreținere, înlocuire, dezvoltare, constituit de CAS și CJ Cluj în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană. Termenul de execuție a lucrărilor este de maximum un an.

Ambasadorul Italiei în România și-a arătat sprijinul pentru edificarea pasajului de legătură de la Tetarom III.  Alfredo Mangoni s-a oferit să sprijine forul județean în demersurile de materializare a investiției ce vizează realizarea legăturii între Drumul Național 1C și Drumul Județean 109D. Vicepreședintele CJ, Istvan Vakar, i-a prezentat proiectul, precizând stadiul investiției și sursele de finanțare avute în vedere.

Comuna Jucu găzduiește Tetarom III, al treilea parc industrial public creat în județ, pe 154 ha, cu 6.500 de angajați și investiții de 350 de milioane de euro. Aici se află 18 companii, principalii ocupanți fiind Bosch, De’Longhi, Transilvania Construcții, Karl Heinz Dietrich. De asemenea, în zonă au fost anunțate mai multe proiecte imobiliare, de business și de divertisment.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectele europene ale Zalăului: regenerare urbană, eficiență energetică, digitalizare

Articolul următor

Design modern la Salina Turda. Pregătiri pentru invazia turiștilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share