Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Schaeffler România vrea să investească în extinderea portofoliului de produse, de exemplu în noi linii de producție destinate domeniului căilor ferate

Schaeffler România, una dintre locațiile de top de producție ale Grupului Schaeffler, care produce la Brașov componente pentru sectorul auto, sectorul industrial și rulmenți grei pentru aplicații industriale, vrea să investească în capacități de producție, dar și în extinderea portofoliului de produse, de exemplu în noi linii de producție cum ar fi cele destinate domeniul căilor ferate. La începutul acestui an compania are în vedere proiecte mari pentru clienți globali, despre care în acest moment poate spune că „vor ține de domeniul recordurilor mondiale în ceea ce privește domeniul de aplicație”.

Compania s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai puternice 20 de companii cu capital străin din județul Brașov, în ediția Elite în Business din Transilvania și Banat 2021.

Date despre companie:
Schaeffler România este una dintre locațiile de top de producție ale Grupului Schaeffler. Din 2002, compania produce la Brasov componente pentru sectorul auto, sectorul industrial și rulmenți grei pentru aplicații industrial cum ar fi parcuri eoliene, aplicatii Offroad, etc. Într-una dintre cele mai mari fabrici din țară, cu peste 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare și dezvoltare în Centrul de Inginerie Schaeffler România. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

Istoric:
Schaeffler România și-a început activitatea în 2002, pe platforma fabricii Tractorul, in Brașov. În 2004, începe activitatea in propria locație, investiție de tip green field, cu sediul la Cristian.

Astăzi, după o investiție ce depășește 800 milioane euro, fabrica ocupă o suprafață de productie construită pe aproximativ 120.000 de metri pătrați și își desfășoară activitatea în 7 hale de producție. Schaeffler România a devenit treptat una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler, câștigând recunoaștere locală, națională și internațională din partea mediul economic, cum ar fi pentru contribuția la dezvoltarea regiunii, dar și din partea clienților globali ca furnizor auto și industrial de top.

De-a lungul celor mai bine de 19 ani de activitate, compania a pus Brașovul pe harta recordurilor de producție, în fabrica Schaeffler din România realizându-se unele dintre cele mai spectaculoase produse, rulmenți de mari dimensiuni, care devin parte integrată din aplicații diverse, precum turbinele eoliene, având un rol important în producerea de energie regenerabilă. Cel mai mare produs realizat la produs are un diametru de 4 metri, iar cel mai greu cântărește peste 10 tone. Toate aceste produse au fost realizate de specialiștii Schaeffler, într-un timp record, direct în fabrica din Brașov. În cele 7 hale de producție construite se realizează produse pentru unii dintre cei mai mari producători din sectorul de industrie, cât și pentru unii dintre cei mai cunoscuți furnizori auto, astfel produsele realizate la Brașov ajung peste tot în lume. Portofoliul de produse, tehnologia de top, precum și experiența din teren și aplicată a echipei puternice de peste 5000 de angajați au condus la dezvoltarea continuă a companiei.

Astfel, în 2012, prin proiectul „made in Brasov” de înființare a primei școlii profesionale în sistem dual din întreaga țară, Școala Profesională Germană Kronstadt inițiat în 2012, actualmente parte a Campus Tehnic Brașov, Schaeffler România a demonstrat că este un susținător activ al învățământului vocațional, în România. Alături de alți parteneri a construit un sistem de învățământ dual de succes, care le oferă elevilor șansa de a îmbina partea teoretică de la școală, cu cea practică, derulată în companie. Tot în 2012 a fost finalizată și construcția Centrului de Inginerie, iar în 2019 Centrul de Testare, dovadă a faptului că cercetarea și dezvoltarea sunt arii de viitor, de interes și cu perspectivă, pentru compania de la Brașov.

Investiții recente & proiecte de investiții:

Având în vedere contextul actual trebuie să rămânem cât mai flexibili și să ne ajustăm capacitățile în funcție de noile cerințe din piață, atât în sectorul Automotive, cât și în sectorul Industrie. Una dintre investițiile importante este în capacități de producție, dar și în extinderea portofoliului de produse, de exemplu în noi linii de producție cum ar fi cele destinate domeniul căilor ferate. Proiectele de automatizare continuă, susținând astfel prin digitalizare și Industry 4.0 creșterea productivității. De asemenea, la început de 2022 avem în vedere proiecte mari pentru clienți globali, despre care în acest moment vă putem doar spune că vor ține de domeniul recordurilor mondiale în ceea ce privește domeniul de aplicație. În 2021 ne-am consolidat și am crescut echipa Schaeffler România, o echipa unita și orientata spre rezultate, formată din peste 5.000 de angajați. Pentru 2022 estimăm o ușoară creștere a numărului de angajați. Continuăm să investim în calificare și dezvoltarea competențelor angajaților noștri, ținând cont de interesele lor de carieră, dar și de cerințele care vin dinspre business, facilitând posibilități de învățare pe tot parcursul vieții”.

Cum ați abordat anul 2021 și cum vedeți evoluția companiei în 2022?

„În primul rând, chiar dacă pare că lucrurile și-au revenit, trebuie să rămânem atenți la noile situații generate de această criză globală. Având în vedere incertitudinea persistentă în ceea ce privește evoluția ulterioară a pandemiei și de asemenea, în vederea unor noi măsuri de blocare pe anumite piețe, ar fi prematur să presupunem că această criză s-a încheiat. Prin urmare, trebuie să rămânem vigilenți și să continuăm să implementăm în mod consecvent măsurile adoptate pentru a consolida competitivitatea și capacitatea de a realiza oportunități de viitor”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ambasadorul Franței, în vizită la Timișoara. Atos România va angaja în acest an 1000 de specialiști IT

Articolul următor

Airbus Helicopters Romania își propune ca anul 2022 să devină de referință pentru proiectele elicopterelor H215M și H145M

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share