Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara pregătește demararea construcției a două noi poduri peste Bega

În perioada următoare, Primăria Timișoara pregătește demararea construcției unui nou pod peste Bega. Acesta va asigura legătura noului cartier ISHO, ridicat de omul de afaceri Ovidiu Șandor, cu zona centrală a orașului. De asemenea, în perioada următoare se va finaliza și proiectarea unui alt pod, în zona fostului combinat chimic Solventul, care va închide inelul 4 de circulație al Timișoarei.

Deși proiectul a fost făcut de pe vremea fostului primar, noul pod sau, mai bine spus, podurile din zona ISHO, unul rutier, unul pietonal și pentru biciclete, ISHO stă după avize de nouă luni, după ce Direcția de Sănătate Publică a vrut studiu de impact asupra populației, spune viceprimarul Ruben Lațcău.

”La podul de la ISHO mai avem nevoie de un singur aviz, de la Direcția de Cultură. Mai e un aviz de la Transelectrica, unde o situație mai diferită. Cred că luna aceasta vom avea avizele, ca să putem emite autorizația de construcție și să putem să dăm drumul la licitația de lucrări. La podul de la ISHO am stat aproape nouă luni să așteptăm avizul de la Agenția pentru Protecția Mediului și de la DSP. DSP ne-a impus să facem un studiu de impact asupra populației, care se face în mod normal când se construiește o rafinărie petrochimică, o fabrică de cauciucuri… Am sistat câteva luni partea de avizare ca să facem acest studiu, a fost predat, am primit avize. Până în vară mă aștept ca licitația de execuție să fie urcată în SICAP”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Proiectul celor două poduri a fost realizat de cei de la ISHO, din fondurile proprii, fiind donat ulterior orașului.

De așteptat mai e și pentru podul Solventul. Deodamdată, de așteptat aici se așteaptă după finalizarea proiectului, după care urmează și aici distracția avizelor.

”Pe podul de la Solventul lucrarea merge înainte, în următoarele două luni proiectul va fi finalizat și va fi adus la avizare în primărie în Comisia Tehnico Economică. Mare parte din proiect este gata, iar în vară ne așteptăm să recepționăm acest proiect, pentru pod și pentru drum, să unim bd. Dâmbovița de strada Gării. (…) La podul Solventul nu pot să estimez cât va dura partea de avizare. Uneori durează o lună, alteori durează șase luni. Vom avea nevoie și de exproprieri. O parte din drum merge peste terenul celor de la Cerealcom, am avut deja discuții cu ei. Este o bucată destul de mică, dar va fi nevoie ori de expropriere, ori de cedare de teren”, a mai spus Lațcău.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O asociere de firme din Turcia vrea să facă „tunelurile pentru urși” de pe autostrada A1

Articolul următor

Seiv Instal, jucator cheie în domeniul climatizarii și ventilației

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share