Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Seiv Instal, jucator cheie în domeniul climatizarii și ventilației

Compania târgumureșeană Seiv Instal, fondată de Constantin (Toni) Ungureanu, cu o experiență de peste 15 ani pe piața serviciilor de climatizare și ventilație, a avut an de an creșteri semnificative. Compania este de peste 10 ani reprezentanță Daikin, având instalate peste 2.000 de dispozitive de ventilație și climatizare pâna în prezent. În 2021, compania a atins o cifră de afaceri record de 3,5 milioane euro și un număr de 40 de angajați, ingineri, frigotehniști certificați AGFR și instalatori. Firma oferă soluții inovative pentru clienți rezidențiali, industriali, office, medical, instituții publice pe toată zona Ardealului, având puncte de lucru în Târgu Mureș și Cluj-Napoca, cu planuri de extindere în Brașov și Baia Mare.

Care este secretul dezvoltării din ultimii 15 ani a companiei Seiv Instal?

Constantin Ungureanu, fondator Seiv Instal: În ultimii 15 ani, ne-am concentrat să ajutăm mii de clienți să obțină un confort interior fiabil, de înaltă calitate și accesibil, cu produse de ultimă generație Daikin, care continuă să fie proiectate și asamblate în Europa. Cum am început? Fiind de profesie inginer, am decis în 2005 să înființez firma, în 2006 urmând să începem efectiv activitatea în domeniul HVAC, cu specializare instalații de ventilație și climatizare. An de an am reușit să creștem calitatea și complexitatea serviciilor oferite și o dată cu asta numărul de clienți care au avut încredere în noi. Prin seriozitate, muncă, servicii inovative, am devenit astăzi unul dintre principalii furnizori de servicii complete de climatizare (răcire/încălzire) și ventilație din regiune. Deși avem solicitări din toată țara, am ales să ne focusăm pe Ardeal, pentru a putea oferi servicii prompte clienților. În acest moment avem puncte de lucru la Târgu Mureș și Cluj-Napoca, dar dorim să ne extindem în Brașov și Baia Mare. Ca și concluzie, din 2006 până astăzi ne-am crescut de 180 de ori cifra de afaceri și am montat peste 2.200 de echipamente pentru climatizare. Sper ca în viitor să avem aceeași continuitate, dacă, bineînteles, situația economică globală și națională ne va permite.

Cum ați depășit criza începută în 2020? Cum stați în 2021?

La fel ca multe altele, și sectorul HVAC a fost afectat de crizele economice complementare pandemiei. Deși s-a vehiculat în spațiul public faptul că domeniul construcțiilor nu a fost afectat de criză, eu cred că nu este chiar așa. Constructorii nu fac construcții pentru ei ci pentru clienți casnici sau firme, mulți dintre cei care au fost afectați financiar, mai ales zona de HoReCa și Office. Așa că, în 2020, am avut o scădere cu aproximativ 12% a cifrei de afaceri fată de 2019. Acest fapt nu ne-a împiedicat să avem o revenire substanțială în 2021. Anul acesta vom avea o cifră de afaceri de aproximativ 3,5 milioane de euro, cu o creștere de aproximativ 1,2 milioane euro față de 2020. Deși atât criza energetică și cea a scumpirii materialelor ne va afecta și pe viitor, sunt optimist că vom continua și în următorii ani această creștere.

Ce servicii și ce tipuri de clienți are Seiv Instal?

Oferim servicii complete de ventilație și aer conditionat (încălzire/ răcire) pentru toate tipurile de clienți: rezidențial, industrial, office, sănătate, instituții pu- blice etc. Prestăm toată gama de servicii integrate pentru ei, de la consultanță la proiectare, optimizare, furnizarea echipamentelor și materialelor, execuție lucrări, mentenantă și service. Avem angajati, experienta și tehnologia necesară pentru a asigura cu promptitudine serviciile în toată zona noastră de acoperire. Avem furnizori de echipamente de top mondial, branduri care sunt cele mai căutate și apreciate de clienți, cum este Daikin, pentru care suntem partener oficial de peste 10 ani, mai precis din din 2011. Atunci când alegi tehnologiile Daikin, te poti baza pe confort, costuri reduse de operare, produse de calitate și control pe tot parcursul anului. Mai mult, noi facem parte din programul exclusivist Daikin Home Comfort Expert dedicat sectorului rezidențial. Acest statut confirmă cea mai înaltă calitate a serviciilor pe care le oferim clienților noștri.

Ce produse de încălzire recomandați în perioada rece?

Proprietarii de case sunt din ce în ce mai conștienți de costurile în creștere ale încălzirii caselor și mulți, de asemenea, sunt educați în efectele combustibililor fosili asupra mediului. De aceea, vedem din ce în ce mai mulți proprietari care apelează la soluții de încălzire care functionează cu energii regenerabile. Dacă sunteți în căutare de opțiuni de încălzire a locuinței sau de a reduce facturile la energie, puteți să luați în considerare o pompă de căldură. Pompele de căldură Daikin Altherma sunt o tehnologie dovedită și de încredere, capabile să ofere controlul confortului pe tot parcursul anului pentru casa dvs. prin furnizarea de căldură iarna, apă caldă menajeră tot timpul anului și, în unele cazuri, răcirea casei. Astăzi, odată cu popularitatea și disponibilitatea crescută a surselor de energie regenerabilă, problema asigurării unei încălziri adecvate a locuințelor, în același timp, eficientă din punct de vedere al costurilor, nu este la fel de complicată, așa cum era în urmă cu câteva decenii. Din ce în ce mai mulți oameni adoptă standardul pentru sustenabilitatea mediului și apelează la pompe de căldură și panouri solare ca mijloc de a furniza agent termic pentru casele lor. În ultimii ani, trendurile de independență energetică au început să capete din ce în ce mai multă amploare, iar pompele de căldură în combinație cu un sistem de producere a energiei verzi pot fi soluția pentru independența totală. Pentru a  încălzi locuința, aceste sisteme folosesc 25% energie electrică și 75% energie gratuită, disponibilă în natură (din aer, apă sau pământ). Iar cei 25% energie electrică necesari pentru functionarea pompei de căldură pot fi produși cu ajutorul panourilor fotovoltaice sau alte surse sustenabile. Cele mai populare soluții sunt pompele de căldură Daikin Altherma aer – apă, ele fiind una dintre modalitățile cele mai eficiente din punct de vedere energetic de a încălzi o casă. În funcție de Coeficientul de Performantă (COP) al pompelor de căldură cu sursă de aer, acestea pot atinge rate de eficiență de 200-350%, deoarece cantitatea de căldură pe care o generează este semnificativ mai mare decât aportul de energie electrică consumată. În același timp, panourile fotovoltaice generează energie electrică gratuită, regenerabilă, din energia soarelui. Utilizarea acestei energii într-un cadru casnic poate reduce semnificativ cantitatea de energie electrică folosită de la rețea și costul total al facturilor. Panourile solare pot alimenta din punct de vedere tehnic, practic, orice aparat din casă, de la mașina de spălat la televizor. Și chiar mai bine, ele pot alimenta și pompa de căldură! Noi credem că acest tip de echipamente folosite pentru furnizarea energiei termice sunt viitorul, având în vedere că în țările vestice din 2025 se interzic centralele pe combustibili fosili. Este doar o chestiune de timp până când aceste reglementări se vor adopta și în România.

Mai multe informații și datele de contact le găsiți pe  https://aerdeal.ro/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara pregătește demararea construcției a două noi poduri peste Bega

Articolul următor

Telios Care: “Telemedicina aduce beneficii importante atât angajaților, cât și companiilor”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share