Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Neurologia s-a mutat în noua clădire a Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

Marți, 15 februarie 2022, secția de Neurologie s-a mutat în noua clădire a Spitalului Județean de urgență Satu Mare, construită din fonduri guvernamentale și județene. Construcția modulară, cu parter și 2 nivele, cu peste 2.100 m², va fi dotată cu 75 de paturi dintre care 10 vor fi destinate secției de Terapie Intensivă pentru pacienții cu AVC.
Lucrările la clădirea modulară au început în luna septembrie a anului 2020, când au fost efectuate lucrări de demolări, construcții modulare (structură metalică, placă din beton armat), finisaje interioare, instalații electrice, sanitare, canalizare, climatizare, termice și gaze medicale. De asemenea, s-a realizat un sistem de curenți slabi pentru monitorizare pacienți (soft și internet) și au fost montate rampe fluide medicale, un bazin rezervă de apă și o stație de pompare pentru prevenirea incendiilor. În plus, a fost construită o pasarelă care va face legătura cu secția de Imagistică.
Până la sfârșitul lunii februarie, secția de Neurologie va funcționa la noua adresă, mobilierul și aparatura medicală fiind asigurate din cele existente în acest moment în spitalul sătmărean. Totodată, urmează ca secția să fie dotată cu aparatură performantă suplimentară achiziționată printr-un proiect finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria în valoare de 2.462.156 de euro și cu mobilier nou și modern achiziționat de către Spitalul Județean Satu Mare, cu o valoare aproximativă de 1,5 milioane de lei. Tot în noua clădire va funcționa și Centrul Stroke.
În viitorul apropiat urmează scoaterea la concurs a unor posturi de specialitate printre care și cele de psiholog, kinetoterapeut, maseur, pentru o recuperare cât mai rapidă a pacienților.
Din păcate, secția de Neurologie a rămas mult prea mult timp Cenușăreasa sistemului medical sătmărean. A fost necesară astfel o regândire a întregii funcționalități a secției. Construcția acestei clădiri în proximitatea Unității de Primiri Urgențe, va asigura de acum pacienților cu boli neurologice un timp de intervenție mult mai scurt, acces imediat la investigații de specialitate, o recuperare mult mai rapidă, precum și cele mai bune condiții de cazare și tratament. De asemenea, venim în sprijinul pacienților și cadrelor medicale din secția de Neurologie cu aparatură performantă, care va fi asigurată din fonduri europene, fiind în derulare procedura pentru achiziția noilor echipamente medicale care vor completa procesul de modernizare. Investițiile în domeniul de sănătate nu se opresc aici, Consiliul Județean Satu Mare în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență au în derulare 5 proiecte cu finanțare externă și alte 5 din fonduri proprii”, a afirmat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.
Valoarea lucrărilor de extindere a Spitalului Județean cu noua construcție modulară se ridică la suma de 12.062.844 de lei, din care 10.717.844 de lei de la Ministerul Sănătății, 1.207.000 de lei de la Consiliul Județean Satu Mare și 138.000 de lei din veniturile proprii ale spitalului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul de drumuri transfrontaliere al CJ Arad, exemplu de bune practici la nivel european

Articolul următor

Program de cercetare al medicinei clujene, premiat la nivel internațional

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share