Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tinerii din Transilvania, angrenați în antreprenoriat

Perspectivele și oportunitățile pe care le au la îndemână tinerii din zona Transilvaniei în accesarea de programe antreprenoriale disponibile le vor fi puse la îndemână de către organizația Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH).

Aceasta va derula evenimentul „Tranziția verde și digitală: priorități pentru viitorul digital al României. Din Europa în regiune, prin TDIH. Un plan pentru tinerii talentați din regiune”, care va avea loc în 25 februarie, sub umbrela Zilelor Industriei din Uniunea Europeană (ZIUE) 2022. Printre participanți se numără specialiști din diferite domenii, români și străini, care au legătură cu tehnologia. Ei își vor expune opiniile și experiența profesională care au tangență cu viitorul digital al României și vor intra în dialog cu participanții la eveniment.

Vorbitori vor fi Ulla Engelmann – director rețele și guvernare la Comisia Europeană (CE); Bianca Muntean – coordonator TDIH; Ciprian Morcan – manager Clusterul Mobilier Transilvan; Felix Arion – manager AgroTransilvania Cluster; Sergiu-Dan Stan – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; Simona Motogna, Răzvan Cherecheș – Universitatea Babeș-Bolyai; Ovidiu Cîmpean – Primăria Cluj-Napoca; Alexandru Roja, Andra Tănase – Transilvania IT Cluster.

Publicul țintă îl reprezintă tinerii, felul în care tânăra generație poate modela viitorul industriei din Cluj și din regiune. Seria de evenimente ZIUE este inițiativa anuală emblematică a Europei, care aduce la un loc lideri din domeniu și pune în discuție provocări și oportunități comune din industrie. Acesta încearcă să găsească răspunsuri, care privesc țările membre UE, la progresul tranziției verzi și digitale.

Evenimentul este menit să stimuleze discuțiile între ecosistemele industriale cu privire la tranziția lor verde și digitală, în sprijinul consolidării rezilienței companiilor din UE, inclusiv a întreprinderilor mici și mijlocii. Se vor purta discuții despre modul în care tânăra generație poate modela viitorul industriei din UE, în conformitate cu propunerea CE de a face din 2022 „Anul european al tineretului”.

TDIH este primul centru de inovare digitală din țară, recunoscut ca operațional de CE. Acesta acționează în Regiunea Nord-Vest. Cu o istorie de cinci ani, a reușit să aducă sub aceeași umbrelă un parteneriat compus din clustere care reprezintă diferite industrii, trei mari universități, un institut de cercetare și alte organizații suport. TDIH își propune să continue eforturile pe plan regional și național, prin capacitățile și competențele de care dispune, pentru atragerea de finanțări în vederea digitalizării IMM-urilor și autorităților publice locale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Departament nou la Guvern: va monitoriza proiectele finanțate din fonduri europene

Articolul următor

Major international investors return to MIPIM

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share