Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Casa Darvas – La Roche din Oradea a atras în anul 2021 peste 16.000 de turiști

Peste 34.000 de turiști au vizitat anul trecut cele cinci obiective turistice administrate de Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Bihor, din care peste 16.000 au vizitat Casa Darvas – La Roche. De asemenea, de locatari din Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea au beneficiat de consultare și sprijin în realizarea documentațiilor tehnice pentru reabilitarea fațadelor clădirilor pe care le dețin. Acestea sunt datele comunicate în raportul de activitate a Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice din Bihor pe anul 2021, raport prezentat miercuri, 16 februarie 2022, în cadrul unei conferințe de presă.

La conferința de presă au fost prezenți viceprimarul Arina Moș, cea care coordonează activitatea Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice, directorul executiv al fundației, Angela Lupșea și președintele acesteia, Grigore Morar.

Obiectivele turistice – o importantă carte de vizită a Oradiei

Grigore Morar, Arina Moș și Angela Lupșea

„Toate proiectele frumoase prin care Oradea și-a câștigat un loc fruntaș în România și în Europa ne trimit cu gândul la Oradea – capitala Art Nouveau. În spatele tuturor acestor lucruri minunate este o muncă de echipă în care e angrenat un întreg mecanism, ce implică cele mai multe direcții ale Primăriei Oradea. Ce doresc astăzi să scot în evidență este faptul că sustenabilitatea unui proiect, menținerea în timp pe o piață competitivă și atingerea indicatorilor asumați prin contractul de finanțare este cea mai grea parte și reprezintă secretul care aduce plus valoare în comunitate. Astfel, printr-o implementare la standarde înalte, un proiect european își atinge scopul, acesta prinde viață și astfel este redat comunității”, a precizat viceprimarul Arina Moș.

Angela Lupșea a prezentat direcțiile de acțiune urmate și atinse în anul 2021 printre care se numără: continuarea implementării Programului multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare şi intervenţie asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală situate în Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea, executarea lucrărilor de reabilitare și întreținere a monumentelor de for public, gestionarea eficientă a obiectivelor turistice aflate în administrarea fundației, dar și organizarea de evenimente culturale.

„Echipa Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice și-a demonstrat că este posibil în Oradea să te ghidezi după citatul dat de Elizabeth Diller: Nu avem idei preconcepute: lucrăm, analizăm, citim, pășim în proiecte știind că nu suntem primii ajunși acolo. Aceasta este deviza noastră, așa coordonăm împreună cu consiliul director al fundației și echipa Oradea Heritage toate cele cinci obiective turistice de care vizitatorii noştri se bucură atât de mult”, a spus directorul executiv al Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice din Bihor, Angela Lupșea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Colliers: Piața de investiții din România, tranzacții de aproape 900 de milioane de euro în 2021

Articolul următor

Echipele Continental din România lucrează la dezvoltarea tehnologiilor incluse în cadrul noului BMW iX electric

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share