Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Managerul de Dezvoltare al Aeroportului din München, în vizită la Brașov, Iași și Timișoara

Sebastian Selmeier, managerul de dezvoltare al Aeroportului Internaţional Munchen, s-a arătat interesat de o posibilă colaborare cu unul sau mai multe aeroporturi din țară, inclusiv cu cel mai nou – Brașov-Ghimbav. Acesta a vizitat în ultimele două zile amplasamentul de la Ghimbav și Aeroportul din Iași, urmând să ajungă și la Timișoara. Înainte de aceste vizite, reprezentantul singurului aeroport de 5 stele din Europa a purtat discuţii cu conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Întrevederea de la Brașov a fost realizată cu sprijinul lui Cristian Macedonschi, vicepreședintele Organizației Patronale Hoteliere Brașov, ghid fiind Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, cel care i-a oferit oaspetelui german informaţii cuprinzătoare atât privind stadiul lucrărilor de construcţie a infrastructurii, cât şi în ceea ce priveşte asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană.

„Oaspetele german face parte dintr-o echipă managerială cu mare experienţă în operarea şi dezvoltarea de aeroporturi, astfel că a dorit să vadă pe viu cum a evoluat implementarea proiectului Aeroportului Braşov. El s-a arătat impresionat de aspectul terminalului, de proiectarea modernă, de posibilităţile de extindere pe care le avem şi, în egală măsură, a lăudat soluţia de dirijare a traficului prin intermediul turnului virtual, pe care o vom implementa la Braşov. Din discuţii s-a conturat interesul părţii germane pentru o colaborare cu noi”, a spus Alexandru Anghel la finalul vizitei.

„Mă bucur că obiectivul nostru a intrat deja în atenţia unui hub de transportul aerian european aşa cum este aeroportul din Munchen. Faptul că oficialul german şi-a exprimat interesul pentru o posibilă colaborare cu noi ne onorează şi ne face să fim încrezători că odată cu funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, vom avea numeroase oportunităţi de dezvoltare”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

La Iași, Sebastian Selmeier s-a arătat interesat de proiectul de extindere și modernizare a aeroportului, acolo unde a discutat cu directorul general provizoriu al R.A. Aeroportul Iași, Romeo Vatră, și Marius Dangă, vicepreședinte al Consiliului Județean Iași. Obiectivul prioritar al conducerii Aeroportului din Iași este construirea terminalului T4. Discuția s-a axat și pe necesitatea dezvoltării de facilități cargo la Aeroportul Iași, o premieră în regiunea de nord-est.

„Ne bucurăm că Aeroportul Iași este un obiectiv de interes pentru transportatorul aerian din Munchen. Când un aeroport de talia aceasta se arată deschis pentru colaborare înseamnă că vede în tine un partener de încredere. Aeroportul din Munchen este impresionant prin infrastructură, trafic, conexiuni multiple, deservind cea mai dezvoltată zonă economică din Germania. Cu atât mai mult ne onorează faptul că proiectul de dezvoltare a Aeroportului Iași este apreciat de reprezentantul unuia dintre cele mai importante hub-uri aeriene la nivel mondial. Dar efortul nostru merită pentru că, odată cu extinderea infrastructurii, va crește și atractivitatea Aeroportului și, implicit, șansele de a stabili parteneriate de durată cu aeroporturi și companii aeriene puternice. Am primit din partea dlui Manager Selmeier promisiunea că ne va susține în demersurile noastre de dezvoltare, îi mulțumesc încă o dată pentru oportunitatea de a ne cunoaște și îmi doresc ca această întâlnire să fie un prim pas pentru viitoare colaborări”, a spus Romeo Vatră, Directorul Aeroportului Internațional Iași.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul își face promovare turistică la Romexpo

Articolul următor

Piața construcțiilor sfidează pandemia la Cluj. Frenezie de șantiere la sate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share