Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piața construcțiilor sfidează pandemia la Cluj. Frenezie de șantiere la sate

Numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate în județul Cluj a fost de 2.234 anul trecut, cu 210 mai mare comparativ cu 2020.

În anul precedent acesta era de doar 2.025, conform Direcției Județene de Statistică (DJS) Cluj. În decembrie s-au eliberat 235 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 89 mai multe comparativ cu luna corespunzătoare din 2020, a consemnat directorul executiv al DJS, Maria Negrilă.

Autorizațiile de construire în mediul rural au ajuns, anul trecut, de aproape trei ori față de cele din mediul urban (1.622 comparativ cu 612). Dacă numărul autorizațiile eliberate pentru sate au crescut de la 1.386 la 1.622, cel al autorizațiilor pentru orașe s-au diminuat de la 638 la 612.

Cele mai multe autorizații de construire s-au eliberat, anul trecut, în lunile decembrie (235 de asemenea documente), august (215) și iunie (208), în timp ce topul din iunie avea vârfurile septembrie (236), august (220) și iunie (204).

În cei doi ani analizați lunile de vârf pentru eliberarea autorizațiilor au fost iunie – septembrie 2020 și aprilie – august 2021 în mediul rural, respectiv septembrie – noiembrie 2020 și iunie – august 2021 în cel urban.

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Managerul de Dezvoltare al Aeroportului din München, în vizită la Brașov, Iași și Timișoara

Articolul următor

17 noi stații de încărcare de vehicule electrice pe drumurile județene ale Maramureșului

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
3
Share