Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vin subvențiile de termoficare pentru Arad, Oradea, Timișoara și Miercurea Ciuc

Patru municipii din Banat și Transilvania vor beneficia de sprijinul de stat pentru încălzirea pe bază de gaze naturale, în cadrul unei tranșe de 5,6 milioane de euro.

Attila Cseke, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a celei de-a treia tranșe din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Acesta a precizat că suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile decembrie 2021 și ianuarie 2022, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe.

”Continuăm să sprijinim cetățenii și autoritățile publice locale în plata facturilor pentru încălzire și așteptăm și următoarele cereri ale autorităților locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale”, a precizat ministrul.

Pentru decembrie, Miercurea Ciuc și Ploiești vor primi în total 6,7 milioane de lei, iar pentru ianuarie vor fi alocați 21,7 milioane pentru Arad, Oradea, Giurgiu, Timișoara, Tulcea, Focșani. Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 de milioane de lei pentru această linie de finanțare, iar la mijlocul lunii ianuarie și la începutul lui februarie, au mai fost acordate subvenții de 61 de milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fermierii au stabilit, la Covasna, prioritățile agriculturii românești

Articolul următor
Perspectiva globală pentru agricultură rămâne în general constructivă în 2024, iar cererea record pentru cereale, oleaginoase și biocombustibili în 2023 a fost urmată de o previziune de creștere și în 2024.

România își menține poziția puternică în Indexul Global al Securității Alimentare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share