Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Infrastructura de cercetare a ULBS, finanțată cu 600.000 euro în 2021

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu anunță că a investit, în anul 2021, în infrastructura centrelor de cercetare 600.000 de euro.

În vederea încurajării excelenței în domeniul cercetării și inovării, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a inclus în Strategia de dezvoltare o serie de obiective esențiale, precum crearea de cunoaștere prin obținerea unor rezultate științifice competitive la nivel național și internațional; îmbunătățirea valorificării cercetării prin inovare prin obținerea unor rezultate tehnologice de vârf, și susținerea centrelor de excelență cu recunoaștere internațională, transmite instituția într-un comunicat de presă.

O parte din investițiile implementate reprezintă fondurile donate de Hasso Plattner Institute, iar cercetarea a fost finanțată în baza unui plan de finanțare destinat centrelor de cercetare recunoscute la nivelul instituțional și înscrise pe platforma ERRIS (Engage in the Romanian Research Infrastructure System).

„Cu un buget de 600.000 de euro, competiția lansată pentru centrele de cercetare a avut ca scop afirmarea prestigiului cercetării științifice din ULBS cuantificat prin rezultate științifice de nivel internațional (articole, brevete, produse inovatoare, volume tipărite la edituri recunoscute); creșterea fondurilor atrase de centrele de cercetare ale ULBS; dezvoltarea infrastructurii centrelor de cercetare prin dotări și acces la surse documentare de calitate; dezvoltarea resursei umane și creșterea vizibilității activității științifice a acesteia.

Selecția pentru obținerea finanțării a avut la bază istoricul rezultatelor obținute de centre prin participarea în competiții naționale și internaționale, contractele de transfer tehnologic, recunoașterea cercetărilor prezentate în evenimente științifice și reviste de specialitate”, potrivit reprezentanților ULBS.

În cadrul universității funcționează 20 de centre de cercetare, activitatea acestora fiind axată pe domenii de interes pentru comunitate: Centrul de Cercetare pentru Arhitecturi Avansate de Procesare a Informaţiei (CCAAPI), Centrul de studii și cercetări pentru deformări plastice (CSCDP), Centrul de Cercetare pentru Produse și Procese Sustenabile (CCPPS), Centrul de cercetare în inteligență conectată (INCON), Centrul de cercetare în Matematică și Aplicații, Centrul de cercetare în ecologie aplicată, Centrul de cercetare în informatică și tehnologia informației, Centrul de cercetare pentru sisteme fizice complexe (CCSFC), Centrul de Cercetare a Patrimoniului și Istoriei Socio-Culturale (CCPISC), Centrul de Cercetare Psihologică Sibiu. Centrul de Cercetare și Analiză Psihopedagogică, Centrul pentru Cercetare Socială (Centre for Social Research), Centrul de Cercetare în Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene, Centrului de Cercetare Ecumenică, Centrul de Cercetare Teologică, Centrul de Cercetări Economice, Centrul de Cercetare pentru Științe Agricole și Protecția Mediului, Centrul de Cercetări în Biotehnologii și Tehnologii Alimentare, Centrul de Cercetări Avansate în domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS), Centrul de Studii Lingvistice, Literare si Culturale (CSLLC).

Potrivit conducerii ULBS, prin investiția în centrele de cercetare au fost achiziționate echipamente și aparatură, tehnologie de înaltă clasă, soft-uri specializate, resurse documentare, baze de date cu instrumente specializate pe domenii. Fondurile alocate au facilitat participarea la evenimente de brokerage organizate de Comisia Europeană sau de autorități de cercetare naționale, publicarea, valorificarea și diseminarea rezultatelor cercetării în mediul economic public și privat, național și internațional, achiziționarea de consumabile de laborator, servicii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiție de 41 milioane euro la Alba Iulia: în curând încep lucrările de construcție a noului mall

Articolul următor

Valoarea tranzacților online, cu 55% mai mare în 2021. Netopia Payments vrea să dezvolte un marketplace cu servicii de tip B2B

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share