Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transurbis a ajuns la o treime din flotă autobuze electrice

20 de autobuze din flota achiziționată de operatorul municipal sunt nepoluante | Foto: Transurbis

Societatea de transport Transurbis Zalău deține o flotă de 65 de autobuze dintre care 20 sunt electrice.

Raportul anual de activitate a societății consemnează 1,6 milioane km efectivi parcurși și 1,9 milioane km echivalenți aferent serviciului de transport public local. Valoarea combustibilului consumat în 2021 (motorină, ADBlue, benzină, lubrifianți) a fost de 1,3 milioane de lei. Motorina a fost achiziționată conform prin licitație publică, firma câștigătoare fiind Oscar Downstream Măgurele.

Cheltuielile privind achiziția pieselor de schimb, anvelope și acumulatori s-au majorat, din cauza creșterii cursului de schimb leu/euro, la 652.462 de lei. Activitatea de transport se desfășoară cu 58 programe zilnice în zilele lucrătoare și cu 24-26 de programe în weekend. Acum se circulă pe 45 linii (7 principale și 38 secundare). Aceste programe au fost efectuate cu 73 de șoferi.

Serviciul de control trafic a înregistrat 401 de procese verbale de contravenție și a încasat 434 bilete cu suprataxă, de 17.360 de lei. Sumele plătite acționarului majoritar sunt 292.413 lei – dividende de repartizat acestuia; 99.674 lei – redevențe plătite acționarului conform contractului de gestiune; 23.463 lei – venituri realizate din închirieri pentru bunuri aparținând domeniului public.

Societatea pe acţiuni din județul Sălaj are capital integral de stat, unic acționar fiind Consiliul Local Zalău. Transurbis are încheiat cu primăria un contract de delegare a gestiunii pentru transportul public local de călători pe o durată de cinci ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania atacă supremația BCR în topul echipamentelor bancare

Articolul următor

De la 1 martie 2022, ANAF nu mai ia în considerare documentele în format hârtie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share