Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clubul Fermierilor Români pregătește noul val în agricultură – 1.000 de tineri

Organizația Clubul Fermierilor Români (CFRO) va dubla numărul de participanți în programul „Tineri lideri pentru agricultură” (TLA), cu obiectivul de a pregăti peste 1.000 de tineri fermieri până în 2027.

CFRO a lansat înscrierile pentru o nouă serie a TLA. 120 de copii de fermieri sunt așteptați să participe la ediția care va debuta în toamnă și care își propune să îi pregătească pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider în propriile afaceri și în comunitate și pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesională a fermierilor în structurile administrației publice din România și de la Bruxelles.

„TLA își consolidează prin noua serie rolul important într-un proces complex de transformare a agriculturii românești, răspunzând creativ unor provocări majore comune tuturor țărilor europene: lipsa de atractivitate pentru agricultură a noii generații, asigurarea continuității în fermă (pe fondul îmbătrânirii populației) și riscurile asociate schimbărilor climatice, care necesită punerea la lucru a noilor tehnologii și modele de afaceri.

Este primul program major european care vine cu o abordare integrată a temelor menționate, urmărind identificarea, antrenarea și susținerea unei noi generații de lideri în agricultură, oameni pregătiți să preia afacerea familiei, să se implice responsabil în viața comunității rurale, să fie vectorul transformării inovative a afacerii pe baze antreprenoriale și tehnologice”, a declarat Florian Ciolacu, director executiv al CFRO.

„Avem o viziune clară și pragmatică în ceea ce privește dezvoltarea acestei noi generații de antreprenori-lideri în agricultură. Cursurile planificate în program și stagiile de internship sunt alese să susțină punerea în valoare a acestor tineri, conștientizarea rolului lor în viitorul agriculturii și asumarea responsabilității în transformarea acestui domeniu, pentru prosperitatea afacerii familiei lor, a celor pe care îi conduc, a comunității rurale. A treia generație de cursanți este aproape de absolvire și așteptăm cu nerăbdare să creștem comunitatea tinerilor lideri – cei care reprezintă viitorul agriculturii românești”, a menționat oficialul CFRO.

Lansat în 2019, programul se adresează tinerilor de până la 35 ani, absolvenți de facultate, copii ai fermierilor membri în CFRO sau tineri din familii de fermieri (cu exploatația înregistrată la APIA), dornici să își dezvolte competențele în managementul afacerii, să crească afacerea familiei, să se implice în comunitate.

Agricover acoperă integral cheltuielile de școlarizare

Grupul Agricover, partener principal, va continua sprijinul financiar și pentru seria a patra a programului, acoperind integral cheltuielile de școlarizare pentru toți participanții. “Promisiunea Agricover se conturează într-un proiect din ce în ce mai consistent. Avem peste 100 de tineri fermieri beneficiari ai burselor de participare în cadrul programului, organizat an de an de CFRO și lansăm etapa de înscriere pentru a patra serie de cursanți care vor începe cursurile în toamnă.

Suntem consecvenți misiunii declarate la nivel de grup, aceea de a susține generațiile următoare de tineri fermieri care se implică în ferme alături de părinții lor și de a le crea cadrul în care să-și dezvolte competențele de management și de leadership pentru agricultura performantă, transformată din ce în ce mai evident de fenomenele tehnologizării și digitalizării”, a declarat Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding.

Programul este dezvoltat împreună cu Fundația Leaders, în calitate de integrator, și are ca parteneri educaționali companii mari de training din România, alături de specialiști cu experiență în business, afaceri de familie, training și mentorat.

Programul se desfășoară pe parcursul a șapte luni și cuprinde cursuri de pregătire în următoarele domenii: administrarea afacerii; management strategic; leadership; comunicare și vorbire în public; diplomație și protocol; vânzare și tehnici de negociere; marketing în agribusiness; resurse umane; simulare de business; legislativ-juridic; fiscal-audit; tehnologie. Cursurile sunt interactive, cu activități practice și studii de caz, iar transferul de cunoștințe, metode și concepte se face prin ancorarea lor în afacerea de familie.

Punct major de interes: stagii de internship la Bruxelles

Un punct major de interes îl reprezintă stagiile de internship facilitate de CFRO pe tot parcursul programului. În funcție de interes, participanții se pot înscrie la stagii de internship la Bruxelles (Reprezentanța României la Comisia Europeană; Comisia de Agricultură din Parlamentul European, asociații europene ale fermierilor), în România, la instituțiile responsabile din agricultură (MADR, APIA, AFIR, Comisiile de agricultură din Parlamentul României) sau la companii private mari de tehnologie și inputuri agricole sau utilaje agricole.

Înscrierile în ediția 2022-2023 a programului se desfășoară în perioada 21 februarie – 31 iulie. Tinerii care aplică pentru program vor trece printr-un proces de selecție în perioada 7 martie – 19 august, în urma unor întâlniri cu specialiștii CFRO. La sfârșitul fiecărei luni vor fi anunțați tinerii selectați să participe la program. Lista finală a tinerilor care vor participa la program va fi publicată în 22 august.

Cursurile sunt obligatorii și se vor derula în perioada octombrie 2022 – aprilie 2023, la București, câte o săptămână pe lună. Mai multe informații despre programul TLA sunt disponibile aici, iar formularul de înscriere în ediția 2022-2023 a programului poate fi completat online.

CFRO este o asociație nonprofit și neguvernamentală a fermierilor din România. Membrii asociației sunt fermieri performanți care au modele de afaceri bazate pe inovație, tehnologie și bune practici în agricultură, pentru creșterea competitivității și a valorii adăugate create în domeniu. Obiectivul său este să asigure implicarea activă a membrilor în consultarea și elaborarea reglementărilor europene și naționale în domeniul agricol, cu scopul de a crește performanța fermierilor din România.

Activitatea asociației este organizată pe proiecte, bazate pe nevoile fermierilor, aprobate de Consiliul Director și puse în practică de unitatea executivă a Clubului. Proiectele vizează domeniile legislativ, fiscal, tehnologie și resurse umane și își propun să identifice soluții care să răspundă în mod real, concret, problemelor cu care se confruntă fermierii.

CFRO lansează și derulează programe și proiecte concrete pe patru direcții strategice de acțiune: reprezentare, consiliere și consultanță, formare și leadership, informare și comunicare.

Agricover este o societate de tip holding, care deține trei entități de business: Agricover SA – specializată în distribuția de tehnologii agricole pentru fermieri, Agricover Credit – instituția financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor, Agricover Technology – prin care grupul oferă fermierilor acces la inovațiile digitale din agricultura mondială și le facilitează transformarea modului în care își desfășoară activitatea prin intermediul accesării tehnologiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Real Estate & Construction Forum 2022

Articolul următor

The CEE Summit - 8th edition: With a special focus on Environment, Social and Governance

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share