Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Eco Ruralis va distribui gratuit semințe țărănești în toată România

Asociația Eco Ruralis (AER) Cluj declanșează, din primăvară, o campanie de promovare a semințelor tradiționale atât în România, cât și în Republica Moldova.

Stela Zămoiu, coordonatoarea campaniei, a prezentat felul în care doritorii pot beneficia de semințe și ce pregătiri s-au făcut până acum. Campania va începe din 1 martie, odată cu lansarea Catalogului AER de Semințe Țărănești.

Cultivatorii vor avea de completat un formular, pe platforma online a organizației, după care vor primi plicul cu semințe acasă, în cutia poștală. Aceștia pot să comande maximum cinci varietăți, cu câte 5-40 de semințe, în funcție de specie.

“Stocul de semințe este limitat, de aceea se va face o comandă per familie pentru a permite accesul cât mai multor persoane la semințe țărănești. Încurajăm solidaritatea între țărani, mai ales în vremuri dificile”, explică Stela Zămoiu.

AER luptă pentru drepturile ţăranilor de a practica o agricultură familială şi durabilă. Membrii săi sunt implicați în producția de hrană prin agricultură de subzistență și semisubzistență, diversificată, bazată pe principiile agroecologiei.

De-a lungul timpului, AER a crescut de la câteva familii de țărani la 17.000 de membri din toate județele. Viziunea asociației include dreptul de a folosi (înmulți, schimba, ameliora) și vinde semințe țărănești, dreptul la pământ și acces la piață, precum și dreptul de a lua parte la realizarea și deciderea politicilor publice din agricultură și alimentație.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Oradea pentru toți” - proiect de accesibilizare turistică pentru nevăzători

Articolul următor

44% din flota de autobuze a Clujului este Euro III

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share