Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Oradea pentru toți” – proiect de accesibilizare turistică pentru nevăzători

Oradea Heritage (Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor) în colaborare cu Asociația pentru Dezvoltare Urbană, desfășoară în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2022 proiectul numit „Accesibilizarea turistică a centrului istoric din Oradea pentru persoanele cu deficiențe de vedere”, acronim „Oradea pentru toți”.

Prin acest proiect se propune accesibilizarea principalele obiective istorice din centrul istoric al municipiului Oradea pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Proiectul este finanțat în cadrul programului „Corpul European de Solidaritate” și este implementat de o echipă de tineri voluntari implicaţi în activităţi de ghidaj.

Lansarea proiectului va avea loc în cadrul unei conferințe de presă, care va fi susținută la Casa Darvas – La Roche, strada I. Vulcan nr. 11 in 24 februarie.

„Scopul proiectului este acela de a permite tuturor turiștilor și locuitorilor orașului să se bucure de obiectivele istorice reabilitate ce stau ca mărturie a evoluției complexe pe care Oradea a suferit-o de-a lungul ultimelor secole. În acest sens, echipa de voluntari sprijiniți de specialiștii din cadrul Asociaţiei pentru Dezvoltare Urbană şi Oradea Heritage, îşi proune să crească gradul de incluziune în comunitate al persoanelor cu deficiențe de vedere, prin atingerea obiectivelor stabilite”, a precizat Angela Lupșea, directorul executiv Oradea Heritage.

Se urmărește crearea primului traseu turistic special adaptat persoanelor nevăzătoare, ce va conține planșe tactile interactive pentru minim opt dintre cele mai importante obiective turistice din Oradea. Astfel, cu ajutorul Realității Augmentate Interactive și a propriului telefon mobil, persoanele cu deficiențe de vedere vor avea parte de o experiență atât auditivă, cât și tactilă a bijuteriilor arhitecturale cu încărcătură istorică ce definesc oraşul nostru.

Total
8
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Soluție din Cluj la criza energetică: rețea extinsă de baterii de stocare

Articolul următor

Eco Ruralis va distribui gratuit semințe țărănești în toată România

Citește și:
Citeste mai mult

S-a definitivat Zona Metropolitană Arad

Aceasta include 24 de orașe și comune din jurul municipiului. „Cele 24 de unități administrativ-teritoriale incluse în Zona…
Citeste mai mult

Beiușul va avea stadion nou

Au început lucrările de modernizare la Stadionul Municipal Beiuș. Potrivit Primăriei Beiuș, investiția, în valoare de 6,5 milioane…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
8
Share