Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fosta Școală Primară Zágoni din Pecica va fi reabilitată cu fonduri europene

De câteva zile constructorul a început lucrările la clădirea fostei Școli Primare Zágoni, de pe strada 401, cu schimbarea acoperișului.

Unitatea de învățământ a fost construită în 1882 şi până în 1945 se numea Şcoala Elementară Mixtă, având cinci săli de clasă şi o locuinţă de învăţător.

După mutarea elevilor în clădirea din centru, imobilul a fost gol aproape 20 de ani, iar acum va fi modernizat complet, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale, oferirea unor posibilități de petrecere a unui timp liber de calitate și modernizarea infrastructurii publice urbane în orașul Pecica”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, din fonduri de la Uniunea Europeană.

Clădirea spaţioasă va fi salvată prin transformarea într-un centru de tineret modern, cu spații unde tinerii pecicani îşi vor putea petrece timpul liber cu diverse activități (tenis de masă, dans, cățărare,etc), urmând să fie amenajate și vestiare. Noul Centru de Tineret va fi dotat cu instalație multimedia, în curte se va amenaja o pistă de skateboard și vor putea fi închiriate skateboard-uri și biciclete”, a anunțat primarul Petru Antal.

Tot în cadrul proiectului complex se va moderniza strada 401 (se va lărgi stratul de asfalt pentru a permite circulația bicicliștilor pe ambele sensuri, vor fi amenajate trotuarele, podețele, rigolele de scurgere a apei pluviale și spațiile verzi), se va asfalta strada 236 (care duce la Cimitirul Romano-Catolic) și se va amenaja o faleză nouă pe străzile 327 și 324, pe vechiul dig de la marginea orașului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În ce acțiuni românești investim în 2022?

Articolul următor

Minicentura de nord a Clujului, la stadiul de proiectare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share