Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Minicentura de nord a Clujului, la stadiul de proiectare

Șoseaua supusă modernizării merge de la Topa spre Așchileu Mic

Anunțul pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică aferente modernizării Drumului Județean 170B Topa Mică – Așchileu Mic (8 km) a apărut în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

„Practic, acest drum județean care face legătura între recent modernizatul DJ 109 – Drumul Bistriței și Drumul Național 1F, respectiv Autostrada Transilvania (A3), reprezintă, în fapt, o minicentură a municipiului Cluj-Napoca. Dacă în spațiul public se discută de variante de ocolire prin partea de sud a orașului, zona de nord nu dispune o astfel de soluție.

Fiind un coridor de mobilitate extrem de important, menționat în chiar Planul de Amenajare a Teritoriului Județului (PATJ) Cluj realizat împreună cu specialiștii Băncii Mondiale, ne dorim ca pentru execuția acestuia să reușim accesarea de fonduri europene prin POR 2021-2027″, a spus Alin Tișe, președintele Consiliul Județean Cluj.

Prin intermediul proiectului tehnic instituția urmărește să identifice varianta optimă de îmbunătățire a infrastructurii județene din partea de nord a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca, prin descărcarea traficului greu și de tranzit de pe teritoriul municipiului reședință de județ.

Deoarece acest drum ce urmează a fi modernizat face legătura, prin intermediul Drumului Județean 109, cu DN 1C care străbate județul Maramureș, la finalul lucrărilor va fi asigurată o conectivitate mai bună a Clujului cu județele limitrofe din Nord și Nord-Vest. Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare este de 720.000 de lei, operatorii economici interesați putând să depună ofertele până în 4 martie.

Viitoarea variantă de ocolire prin partea de nord a municipiului va scoate o parte a traficului dinspre Zalău spre Dej, susțin autoritățile județene. Din Așchileu, centura va merge pe DJ 109 și va face legătura cu DN 1C, fiind astfel scos o parte din traficul care care vine dinspre Sălaj cu direcția Dej.

După ce va fi finalizată A3, această minicentură va putea juca un rol important pentru a scoate traficul din Cluj-Napoca, pe partea de nord. Acum cei care vin de la Sălaj și vor să iasă spre Apahida trebuie să treacă prin Baciu – str. Maramureșului – Bd. Muncii – Apahida. Centura de Nord este inclusă în PATJ ca un obiectiv realizabil până în 2030.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fosta Școală Primară Zágoni din Pecica va fi reabilitată cu fonduri europene

Articolul următor

Spaniolii de la Etra au dat lecții gratis de Smart City la Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share