Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Life Is Hard face achiziții de companii de 10 milioane de euro

Compania clujeană de tehnologie listată pe Piața AeRO a Bursei de Valori București investește, în perioada 2021-2022, în atragerea de parteneri și achiziții de noi companii din tehnologie, cu competențe complementare.

Life Is Hard (LIH) și-a dublat afacerile, anul trecut, la 21 de milioane de lei, triplându-și profitul net, la 3,4 milioane. Cea mai mare pondere în afaceri a avut-o linia de business din telecomunicații, care a generat 58%, urmată de asigurări (30%). Compania și-a îmbunătățit și alți indicatori financiari importanți, majorându-și cu 500%  activele proprii și înregistrând îmbunătățiri la lichiditate.

„Pe lângă cifrele LIH, companiile Innobyte și Performia Finance, în care avem dețineri, au înregistrat performanțe, atât ca venituri – ambele cu creșteri de peste 20% – cât și ca profit”, spune Cătălin Chiș, președintele LIH. Numărul acționarilor a crescut semnificativ, ajungând la 1.024 anul trecut, de la 536 în 2020. Compania a luat decizia de divizare a acțiunilor, operaționalizată la începutul anului în curs, demers prin care a dorit să aducă acționarilor mai multă flexibilitate pe portofoliile deținute și posibilitatea de a crește mai ușor lichiditatea pe bursă.

„Finalul lui 2021 a fost momentul pentru o decizie majoră de business, pentru care ne pregătim intens: trecerea LIH pe piața principală a BVB, planificată pentru începutul anului 2023. Această nouă poziție pe care o vizăm ne încurajează să menținem un bun nivel de performanță și să aducem alături noi parteneri de creștere”, menționează Chiș. LIH este prima companie românească de software listată la BVB – Piața AeRo și are expertiză avansată în dezvoltarea de proiecte de digitalizare pentru companii și comunități.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centrul pentru Studiul Democrației a înființat Observatorul Român al Sărăciei Energetice

Articolul următor

Explan va stabili fezabilitatea noilor noduri de pe Autostrada Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share