Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ce profituri anul trecut au avut coloșii economiei din Ardeal

Afacerile anuale ale societății naționale de extracție a gazelor au urcat la 1,1 miliarde de euro | Foto: Romgaz

Marile companii din energie Romgaz și Transgaz, ambele cu sediul în Mediaș, au consemnat profituri în creștere în 2021, la fel ca Banca Transilvania (BT) Cluj, conform unui raport al societății de intermediere BRK Financial Group.

Transgaz a publicat rezultatele financiare preliminare neauditate pentru 2021. Veniturile din activitatea de exploatare înainte de activitatea de echilibrare și de construcții au crescut cu 2% față de realizările la 31 decembrie 2020. Comparativ cu realizările consolidate ale anului 2020, profitul brut preliminar consolidat în anul 2021 este mai mare cu 16%, respectiv cu 32 de milioane de lei.

Romgaz a raportat o cifră de afaceri preliminară, pentru anul trecut, de 5,8 miliarde lei (2020: 4,07 miliarde), în creștere cu 43%, și un profit net preliminar pentru 2021 de 1,9 miliarde lei (2020: profit net 1,25 miliarde), în creștere cu 52%. Profitul net consolidat al grupului financiar BT a fost, anul trecut, de 2.04 miliarde de lei, iar activele grupului au ajuns la 132 de miliarde.

Cifra de afaceri preliminară a AAGES Mureș (furnizor de echipamente) a înregistrat o creștere față de anul precedent, cu un procent de 39,5%, iar profitul net înregistrat la 31 decembrie 2021 a fost de 4,6 milioane lei, în urcare față de perioada precedentă (+143%). Creșteri de profit s-au mai consemnat la Medlife – domeniul medical (123 milioane de lei), Alro – metalurgie (26 de milioane).

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Economia Clujului în 2021: industrie în creștere, deficit comercial

Articolul următor

Drum Asfalt și Trameco sunt la 75% cu lucrările la parcarea Sălii Polivalente

Citește și:
Citeste mai mult

Cum arată noua fabrică Aboliv de la Cluj

Investitorii din comuna Mihai Viteazu au prezentat unitatea de producție a mezelurilor recent pusă în funcțiune. “Hala noastră…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share