Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firmele din Cluj se mobilizează pentru Ucraina. Transporturi umanitare: Terapia, Panemar, Bonas

Analgezicele și antibioticele donate de fabrica din Cluj vor fi trimise în zona de război din Ucraina | Foto: Terapia

Mai mulți agenți economici din județul Cluj au trimis ajutoare constând în medicamente, alimente, măști de unică folosință care vor ajunge atât în zona de conflict, cât și la refugiații cazați la Sighetu Marmației.  

“Am răspuns prompt apelului Comitetului Național pentru Situații de Urgență CNSU de a trimite asistență medicală de urgență în Ucraina și am încărcat în autotrailerul Inspectoratului pentru Situații de Urgență medicamentele analgezice și antibiotice care ne-au fost solicitate și care vor fi livrate în zona de război.

Suntem onorați să putem contribui la sprijinul pe care România îl da pentru ajutorarea vecinilor noștri care trec cu eroism printr-o perioada extrem de grea. Ne menținem angajamentul de a contribui în continuare cu medicamente și suport financiar pentru a susține ajutorarea prietenilor din Ucraina.

Urăm drum bun transportatorului ISU și sperăm că medicamentele să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie”, a transmis Dragoș Damian, director general al fabricii de medicamente Terapia.

“Cu toții suntem întristați și îngrijorați de situația din Ucraina. E momentul să încercăm să fim și noi solidari cu sinistrații ucraineni care s-au refugiat la Sighet. Dorim să organizăm un transport umanitar pentru care adunăm, în special, alimente și medicamente, măști de unică folosință. Moldovan Carmangerie se ocupă de partea logistică, având posibilitatea de depozitare atât la alimente cu regim termic cât și la cele care nu necesită condiții speciale.

Prin acest apel căutăm persoane sau companii doritoare să participe la acest apel umanitar. Dacă doriți să faceți donații în bani, acestea pot fi făcute în conturile fundației Prison Fellowship România, care se va ocupa să achiziționeze cele necesare: RO75BRDE130SV60905771300”, au menționat reprezentanții AgroTransilvania Cluster.

“Ne exprimăm în totalitate solidaritatea și susținerea față de poporul ucrainean. În contextul evenimentelor dramatice, am devenit parteneri activi în proiectul “Clujeni pentru refugiaţii din Sighet”, lansat de Asociaţia SOS Bambini România. Ne-am mobilizat pentru organizarea unui transport controlat în regim frigorific cu preparate din carne și produse de pe linia gastronomică proprie.

La această acțiune ni s-au alăturat partenerii Panemar, AquaVia, Bonas și primim semnale pozitive și de la alte companii. Sprijinul nostru va fi asigurat și în continuare prin transport cu produse de la noi și alte companii partenere”, conform conducerii Moldovan Carmangerie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

LKE cumpără Someg. Mută la Cluj fabrica din China

Articolul următor

Apel de proiecte pentru rutele de turism finanțate cu bani europeni în Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share