Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul, capitala aviației europene. Vin directorii marilor aeroporturi și operatori

Jozsef Varadi (centru) a confirmat prezența sa la evenimentul european de la Cluj | Foto: Aviation-Events

Directori de mari aeroporturi și companii aeriene internaționale au fost invitați la cea mai mare conferință de profil în acest domeniu a începutului de an, organizată de Aeroportul Internațional Avram Iancu (AIAC).  

Printre vorbitorii confirmați se numără Jozsef Varadi – CEO al Wizz Air, Michael Kerkloh – membru al Consiliului de Supraveghere al Lufthansa, Jiri Marek – CEO al Air Serbia, Ioana Papadopoulou – director de marketing al Aeroportului Atena. Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, va transmite participanților un mesaj video adresat participanților la conferință.

Printre oficialii externi se mai numără Luis Felipe de Oliveira – director general al ACI Wolrld, Rafael Schvartzmann – vicepreședinte regional al IATA Europa, Pierre Coutu – președintele Aviation Strategies International, Charles Schlumberger – expert transport aerian la Banca Mondială, iar dintre cei români, Vasile Dîncu – ministrul apărării naționale, Nicolae Stoica – director general al Autorității Aeronautice Civile Române, Adrian Cojoc – director general al Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian.

„Am ales AIAIC ca loc de întâlnire pentru elita din industria aviaţiei europene, pentru că aici am regăsit aeroportul regional cu cea mai dinamică şi spectaculoasă dezvoltare din Europa de Sud-Est” – Marcel Riwalsky, CEO al Aviation-Event

Conferința va fi organizată în premieră în România, în 31 martie, în colaborare cu agenția Aviation-Event Conference, platformă specializată în inițierea de evenimente de aviaţie pe plan european.

“Pe 31 martie, Clujul va fi capitala aviaţiei europene. Este o onoare, o mare responsabilitate dar şi o provocare pentru AIAIC să organizeze în premieră pentru România o astfel de conferință. Acest eveniment prestigios reprezintă oportunitatea de a arăta întregii Europe viziunea aviaţiei româneşti pentru un transport durabil și rezilient, capabil să contribuie la dezvoltarea economică a României, pe termen lung” – David Ciceo, director general AIAIC

Aviation-Event este un eveniment internațional dedicat industriei aviatice și organizat în parteneriat cu diferite aeroporturi în calitate de gazdă. Din 2007, Aviation-Event invită în cadrul conferințelor anual lideri ai industriei aviatice și persoane de interes din mediul politic pentru a dezbate și pentru a găsi soluții pentru problemele industriei aviatice.

Evenimentul va reuni profesionişti din aviaţia civilă de nivel internaţional, reprezentanţi ai autorităţilor naţionale, directori de companii aeriene și de aeroporturi din Europa. Liderii din industria aviaţiei vor prezenta noile perspective de dezvoltare ale aviaţiei civile la nivel internaţional, în contextul postpandemic, şi nevoia de adaptare la noile scenarii ale industriei aeronautice, aflată în continuă schimbare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parcul industrial Jibou se extinde cu 5 ha. Grovinvest, investiții de 4 milioane euro

Articolul următor

Cum pot face firmele sponsorizări și donații?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share