Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul industrial Jibou se extinde cu 5 ha. Grovinvest, investiții de 4 milioane euro

Producătorul a ridicat două noi hale și a adus aici echipament modern

O extindere cu 5 ha a parcului industrial Jibou a fost anunțată de administrația locală, după o vizită la producătorul de mobilier medical Grovinvest, unul dintre principalii ocupanți ai obiectivului din județul Sălaj.

“Am vizitat firma Grovinvest, o societate cu sediul în parcul industrial, care produce și furnizează echipamente medicale, fiind o companie în plină ascensiune, focusată pe optimizarea liniei de producție, eficientizarea costurilor și creșterea calității produselor.

Din punct de vedere evolutiv, Grovinvest reprezintă una dintre cele mai tehnologizate fabrici din zona Sălajului. În urmă discuțiilor avute cu managerul Claudiu Marincaș, în ultimii trei ani s-au investit peste 4 milioane de euro în extinderea capacității de producție prin construirea a două noi hale de producție și tehnologizarea acestora cu echipament modern”, a precizat viceprimarul Vlad Pașcalău

“Investițiile realizate în modernizarea și retehnologizarea unității de producție  au avut drept scop creșterea productivității  bazată pe calitate și tehnologie precum îmbunătățirea și condițiile de muncă pentru angajați. Grovinvest depune toate eforturile pentru a oferi cele mai bune condiții de muncă angajaților său fiind un important angajator, în prezent aici muncind peste 130 de persoane.

Din discuțiile avute cu conducerea am înțeles că lista investițiilor va continua, compania dorind să își extindă activitatea, dar din păcate se lovește de o problemă tot mai des întâlnită, cea a lipsei forței de muncă.

Am avut discuții legate de modul în care administrația publică locală a orașului nostru se poate implica pentru a încuraja persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să se adreseze firmelor din parcul industrial. Primăria are în vedere extinderea parcului industrial cu 5 ha”, a anunțat Pașcalău.

Grovinvest și-a început activitatea, în 2006, ca subcontractor al companiei belgiene Haelvoet – o afacere de familie a cărei activitate este confecționarea de mobilier medical pentru spitale și azile. Haelvoet deține 20% din capitalul social, iar HLV Group, 80%. Aceasta avea afaceri de 38 milioane de lei în 2020, în creștere cu 8 milioane, și un profit net de 1,5 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E.ON Energie România lansează două pachete de produse de energie cu protecție prin asigurare, în cazul situațiilor neprevăzute

Articolul următor

Clujul, capitala aviației europene. Vin directorii marilor aeroporturi și operatori

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share