Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cele patru universități din Timișoara sunt prezente în standul județului Timiș de la Expo Dubai

Alianța Timișoara Universitară (ATU), ce reunește cele patru mari instituții de învățământ superior din oraș (Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I”) va fi prezentă, timp de o săptămână, începând cu data de 3 martie 2022, la Expo Dubai 2020, unde, în cadrul standului Consiliului Județean Timiș, vor fi prezentate planuri de investiții, oportunități de business, destinații turistice, cultura și mediul academic.

Programul de la Expo Dubai cuprinde evenimente, întâlniri de prezentare a Timișului, proiecții de filme, activități culturale interactive și reprezentații artistice live. În cadrul pavilionului vor fi disponibile mese multimedia touchscreen, precum și ochelari de realitate virtuală și augmentată.

Sub egida Capitalei Europene a Culturii 2023, instituțiile de cultură din județ își vor uni forțele cu mediul universitar și mediul de afaceri pentru a convinge mii de vizitatori din întreaga lume să călătorească, să studieze sau să investească în Timiș.

Alianța Timișoara Universitară a răspuns prompt și cu entuziasm invitației Consiliului Județean Timiș de a participa la Expo Dubai, venind cu propriul concept de promovare. Președintele în exercițiu al ATU, Florin Drăgan a mobilizat resursele Universității Politehnica Timișoara (infrastructura Teleuniversitatea și specialiști), care au elaborat videoclipul de prezentare al Alianței, cu sprijinul și deschiderea celorlalte instituții de învățământ superior partenere.

„Ne bucurăm să vedem că exercițiul colaborării rodește și că Timișoara și Timișul se prezintă unite la Expo Dubai 2020. Delegația Timișului, din care fac parte și reprezentanți ai universităților, are responsabilitatea de a stabili premisele unor parteneriate și proiecte ulterioare”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara și președinte al Alianței Timișoara Universitară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Emerson va fi noul chiriaș al Globalworth Campus în București

Articolul următor

Iproeb va investi în retehnologizare în acest an. Venituri mai mari cu 52%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share