Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MSG a preluat echipa Evolving Systems

Grupul german își consolidează la Cluj o companie cu sute de informaticieni | Foto: MSG

Compania de soluții software MSG România, parte a concernului german cu acest nume, a definitivat procesul de preluare a echipei Evolving Systems Romania (ESR).

35 de angajați, majoritatea programatori și manageri, au acceptat oferta de a se alătura echipei MSG Romania și de a continua, alături de aceasta, proiecte majore pentru companii din sectoarele bancar, auto, asigurări și telecomunicații.

În premieră pentru Cluj, una dintre cele mai dinamice piețe IT din România, preluarea echipei se realizează după un lung proces de analiză și foarte multe întâlniri între părțile implicate, ce au avut în prim-plan dorința de a oferi oportunități maxime de creștere profesională pentru noii angajați ai MSG.

„Strategia bazată pe enterprise software și valorile care ne ghidează au fost principalele argumente ce au convins echipa ESR să ni se alăture. Specialiștii au regăsit în MSG România același tip de experiențe și o cultură cu care erau familiarizați. Sunt convins că vom avea foarte multe de învățat unii de la alții, ceea ce va sprijini dezvoltarea ambițioasă pe care ne-am planificat-o pe piața locală”, spune Horea Rațiu, membru în boardul MSG România.

Din 1 martie, noii membri și-au început integrarea în activitatea MSG România. Specialiștii au experiență în Microsoft, .Net, Java, Delivery Management și au primit roluri în principalele departamente, care derulează proiecte pentru clienți precum Allianz, Audi, BMW, Daimler sau Volkswagen Group.

„Am funcționat mereu ca o familie și ducem acest spirit mai departe, într-o nouă casă. Ne dorim ca expertiza solidă și foarte diversă pe care o avem să contribuie la confirmarea MSG România ca una dintre cele mai importante companii IT din țară”, afirmă Octavian Ratiș, fost manager în ESR, actualmente Lead IT Consultant la MSG România.

Specializată în dezvoltarea de produse digitale, sisteme de automatizare a proceselor și consultanță tehnică, MSG România este prezentă pe piața națională din 2008. Aceasta are birouri în Cluj-Napoca, Timișoara și Târgu Mureș. Strategia companiei pentru următorii ani este de a-și dezvolta competențele în zona de cloud și a extinde portofoliul de clienți din piața locală.

MSG România derula afaceri anuale de 116 milioane de lei în 2020, cu un profit de 12,1 milioane și îngloba 562 de salariați, fiind deținută integral de MSG Systems AG (Germania). Ca administratori figurau Hans Kupper și Michael Kusel. ESR avea afaceri de 13 milioane de lei și un profit de 0,7 milioane, cu un efectiv de 61 de oameni. Societatea era administrată de Carmen Elena Buzoianu.

Din companiile de IT pleacă grupuri întregi

Pandemia a accentuat concurența în IT , unde există acum o concurență acerbă pe piața muncii, susțin specialiștii clujeni în domeniu. “Puterea de negociere a angajatului din IT este mult mai mare decât cea a angajatorului. În prezent angajații nu mai reacționează în cadrul companiei, ci doar interacționează între ei, în mici grupuri, deci cu atât mai mare e pericolul să îți plece din firmă un grup întreg”, remarca Daniel Metz, lector universitar de profil la Universitatea Babeș-Bolyai.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Capacitatea stației de prelucrare a levigatului de la deponeul ecologic al județului Timiș a fost mărită, devenind cea mai performantă din România

Articolul următor

Autorizațiile de construire se dau în 10 zile în Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share