Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Diferit mai cere 1,8 milioane de euro pentru Bulevardul 21 Decembrie

Constructorul care modernizează Bd. 21 Decembrie din Cluj-Napoca, Diferit SRL, a cerut suplimentarea cu 8 milioane de lei a fondurilor pentru finalizarea proiectului de infrastructură urbană.

Valoarea execuției pentru modernizarea arterei centrale crescut din cauza scumpirii materialelor de construcții, conform Media 9. Municipalitatea trebuie să aprobe o majorare a tarifelor pentru ca zona centrală să nu rămână în șantier. Lucrările au fost licitate înainte de apariția pandemiei, sunt acum avansate și ar trebui să se termine în două luni.

Consilierii locali urmează să aprobe noii indicatori tehnico-economici pentru proiect, conceput de Biroul de Arhitectură Planwerk. Inițial, lucrările erau evaluate la 47,4 milioane de lei, iar cu taxa pe valoarea adăugată (TVA) s-a ajuns la 56,3 milioane. Diferit a câștigat licitația pentru 42 de milioane de lei, plus TVA, rezultând o diferență de 1,8 milioane de euro.

Societatea deținută de Nicolae Petri (75%) și Daniela Petri (25%) este specializată în lucrări de construcții ale drumurilor și autostrăzilor și a înregistrat, în 2020, afaceri de 126 de milioane de lei, cu un profit de 0,5 milioane. Numărul angajaților a crescut de la 159 la 234. 1,6 km au intrat în modernizare pe Bd. 21 Decembrie, 43.130 mp fiind suprafața pe care se intervine.

Artera este prevăzută acum cu trei benzi generale de circulație față de patru înainte, având două benzi dedicate pentru transportul în comun (câte una pe sens) și piste de biciclete. Bulevardul va avea sistem de monitorizare a traficului (“undă verde”) pe baza comunicării senzorilor din asfalt cu semafoarele, sistem de supraveghere video – depistare a șoferilor care trec pe lumina roșie, scuar în fața Bisericii Sf. Petru.

Printre dotări se numără stații de autobuz modernizate, trotuare lărgite și pavate cu granit, stații de încărcare a vehicule electrice, mobilier stradal, aliniament de arbori cu sistem automat de irigație, băncuțe cu captatoare de energia solară și prize USB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mustang - erbicidul de referință în combaterea buruienilor din porumb și cereale păioase

Articolul următor

Knauf Insulation a devenit oficial proprietarul fabricii de vată minerală de sticlă Gecsat și demarează procesul de modernizare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share