Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania refinanțează Anchor Grup cu 80 de milioane de euro

Dezvoltatorul imobiliar va folosi creditul pentru pentru refinanțarea segmentelor de retail și office | Foto: Anchor Grup

Dezvoltatorul imobiliar Anchor Grup a obținut un credit de 80 de milioane de euro de la Banca Transilvania (BT) Cluj pentru refinanțarea segmentelor de retail și office.

Aceasta reprezintă una dintre cele mai importante finanțări bancare acordate în ultimii ani pentru jucătorii din piața imobiliară românească. “Parteneriatul nostru cu BT este un semn pozitiv pentru piața de real estate, nu doar pentru grupul nostru, ci și pentru toți investitorii activi din țară și pentru potențialii investitori imobiliari străini interesați de România.

Disponibilitatea capitalului local este un semn al maturității pieței imobiliare din România, în a cărei putere credem cu tărie, și este de natură să încurajeze această tendință și să o transfere și către alte industrii”, declară Affan Yildirim, director general al Anchor Grup.

“Creditarea bancară rămâne cea mai importantă și cea mai eficientă sursă de finanțare din România accesată de industria de real estate”, afirmă Cosmin Călin, director executiv în BT. Aceasta este cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piață de 19%, 3,4 milioane de clienţi, 9.000 de angajaţi, 500 de sedii în 180 de localităţi.

Anchor Grup a investit în România 500 de milioane de euro. Printre proiectele sale se numără București Mall-Vitan, Plaza România, InCity Residences, Pallady Towers, Select Residences, Anchor Plaza, Metropol Plaza. Societatea din București specializată în administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract avea, în 2020, afaceri de 54 de milioane de lei, un profit de 5,5 milioane și 107 angajați. Principalii săi acționari erau Anchor Retail Investments (97%) și FIBA Capital Investments (3%), ambele din Olanda.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Corteva introduce un nou bionutrient foliar în Europa

Articolul următor

Cluj Arena va avea 11 stații de reîncărcare a mașinilor electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share