Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Leoni a făcut primele angajări de refugiați ucraineni. Oferte de la Rombat și Rebat

Companiile din Transilvania au făcut oferte de muncă refugiaților | Foto: Marius Budăi

Producătorul de componente auto din Bistrița a încadrat 44 de femei refugiate în țara noastră în urma războiului din Ucraina, iar fabricile Rombat și Rebat le oferă locuri de muncă și cazare gratuită.

“Primii 44 de cetățeni ucraineni au fost angajați de o companie din Bistrița. În paralel, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) oferă servicii de profilare, consiliere și îndrumare pentru mai mulți cetățeni ucraineni care și-au manifestat dorința de a se angaja.

Pliante cu informații pentru cetățenii ucraineni, privind condițiile de angajare în România, sunt împărțite și afișate în vămi, gări, autogări și alte puncte des tranzitate. În același timp, angajații ANOFM continuă activitățile dedicate cetățenilor români aflați în căutarea unui loc de muncă”, a precizat ministrul muncii, Marius Budăi.

Refugiații pot munci în România în urma completării unei declarații pe propria răspundere prin care își asumă că îndeplinesc condițiile de pregătire profesională și experiență în activitate necesare ocupării postului respectiv și nu au antecedente penale. Angajatele de la Leoni sunt cazate la un hotel din Bistrița, multe fiind însoțite de copii.

Transfer de personal de la fabricile din Ucraina

“Ceea se întâmplă în Ucraina, la doar câteva sute de kilometri de noi, este o dramă ce nu poate fi justificată în vreun fel. Echipa Leoni din România este alături de colegii noștri din Ucraina în aceste momente de grele încercări.

În coordonare cu colegii ucraineni și echipa constituită pentru acest scop în Leoni Group, începând de săptămâna trecută organizăm transferul în România al colegelor ucrainene care solicită acest lucru, dorind să vină să lucreze la fabricile Leoni din România sau să ajungă în alte state tranzitând țara noastră.

Am pregătit atent acest lucru pentru a le face șederea cât mai confortabilă colegelor noastre și familiilor care le însoțesc. Vom continua să ne sprijinim colegii din Ucraina și suntem recunoscători că avem ocazia de a-i ajuta să treacă mai ușor prin aceste momente și să poată duce o viață cât mai aproape de normalitatea pe care o merită, aici, în România.

Dorim să mulțumim autorităților, Prefecturilor Bistriţa-Năsăud, Arad, Satu Mare și Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu pentru sprijinul pe care ni l-au oferit în această situație. Ne bucurăm să îi avem alături în eforturile noastre”, a precizat conducerea Leoni Wiring Systems.

Producătorul de cabluri din grupul german Leoni, cu 5.172 angajați în 2020, furnizează sisteme de cablaje pentru producători internaționali premium de mașini. Cu 13.000 de salariați în România, Leoni este unul dintre cei mai mari angajatori industriali din țara noastră.

Patru poziții de angajare, disponibile la în grupul Rombat

Producătorul de baterii Rombat a înaintat o ofertă de locuri de muncă pentru refugiați. “Zilele acestea transmitem toate gândurile bune vecinilor ucraineni. Precum toți ceilalți, ne dorim ca totul să se termine, iar familiile să se reunească și să poată depăși această perioadă dificilă care se petrece în Europa.

Ne declarăm solidaritatea cu poporul ucrainean în aceste timpuri dificile și venim în ajutorul acelora care vor rămâne în România o perioadă. Atât la Rombat Bistrița, cât și la Rebat Copșa Mică oferim posibilitatea de angajare și cazare gratuită pentru cei care vor să ne devină colegi.

Posturile disponibile sunt operatori linie producție, electricieni, lăcătuși, mecanici. Dacă știți persoane care au nevoie de ajutorul nostru, nu ezitați să ne contactați sau să ne puneți în legătură cu acestea. Ucrainenii care se adăpostesc din calea războiului sunt bineveniți în România. Suntem alături de Ucraina”, a transmis Iulia Dobocan, reprezentant al biroului de resurse umane al Rombat.

Cel mai mare producător de baterii din România fabrică mai multe mărci destinate în special automobilelor. Acesta a fost privatizat, apoi vândut concernului sud-african Metair. Afacerile sale erau, în 2020, de 395 milioane lei, cu un profit net de 22,6 milioane, iar efectivele, de 733 salariați, în scădere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Concluziile Real Estate & Construction Forum 2022 - Business Mark

Articolul următor

AROBS va intra în indicele bursier BET AeRO

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share