Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consulatul Estoniei la Cluj, într-un incubator de startup-uri tehnologice

Ambasadorul Estoniei a inaugurat noul sediu consular, amplasat într-un mediu inedit
Ambasadorul Estoniei a inaugurat noul sediu consular, amplasat într-un mediu inedit

Clădirea ABC Incubator, de pe str. Constantin Brâncuși, cel mai nou spațiu integrat pentru startup-uri tehnologice, va găzdui Consulatul Onorific al Estoniei la Cluj-Napoca.

“Pentru noi, Estonia este un model în privința modului în care putem folosi tehnologia, inovația pentru îmbunătățirea vieții oamenilor. Le-am spus și colegilor din birou că traseul nostru de urmat este al Estoniei, unde doar căsătoriile mai sunt oficiate fizic”, a declarat primarul Emil Boc, la evenimentul din ABC Incubator.

„În anii pandemiei, Clujul a avut parte de un masiv avans tehnologic datorită modului în care structurile de autoritate, organizațiile și universitățile lucrează împreună. Sunt foarte bucuroasă să îi urez bun venit Biancăi Muntean în familia globală de consuli onorifici estonieni. Aceasta numără 200 de membri puternici ai corpului diplomatic”, a spus ambasadorul Estoniei în România, Ingrid Kressel.

Lansarea Consulatului Estoniei marchează extinderea colaborării dintre cele două țări la nivel diplomatic și parteneriatul de dezvoltare digitală. Ele vor face schimb de bune practici în procesul digitalizării administrației publice locale și transformării experienței cetățeanului în interacțiunea cu instituțiile, ecosistemul de inovare și dezvoltarea tehnologică.

„Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de unitate, de coeziune. Trebuie să ne bazăm unii pe alții și să punem în practică valorile pe care a fost fondată Uniunea Europeană: demnitate umană, libertate, democrație, egalitate, stat de drept și drepturi ale omului.

A avea Consulatul Estoniei la Cluj reprezintă o mare onoare pentru mine și pentru oraș. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru încredere. Aceasta este o oportunitate de a ne apropia națiunile și de a crea noi momente cheie în dezvoltarea lor”, a menționat managerul Transilvania IT Cluster, Bianca Muntean, consulul onorific al Estoniei la Cluj.

Consulatul din ABC Incubator va acoperi județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj și Satu Mare. La depunerea jurământului au mai participat prefectul Irina Munteanu, reprezentanți ai autorităților, universităților și clusterelor, consuli onorifici, reprezentanți ai comunității clujene.

Anul trecut, România și Estonia au sărbătorit 100 de ani de relații diplomatice. Estonia este prima țară din lume care a digitalizat integral sistemul de guvernare, în 30 de ani de la obținerea independenței, iar ambasada sa din București a fost deschisă în 2016.

Viteza de reconstrucție, nevoia de libertate și circulație a datelor și grija față de timpul cetățeanului și calitatea vieții lui i-au asigurat locul în istoria modernă a statelor Web 2.0. Singurul eveniment pentru care cetățenii sunt nevoiți să se prezinte fizic într-o instituție rămâne căsătoria. Cetățeni ai oricărei altă țară pot să obțină o rezidență virtuală, prin aplicație online, în câteva săptămâni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Universitatea Politehnica Timișoara funcționează, în premieră, primele grupe de excelență

Articolul următor

Pixxaro Super, inovația cu cel mai larg spectru de buruieni combătute din cultura de cereale păioase

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Direcția Județeană de Statistică a anunțat dinamica autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în martie și în primul trimestru din 2024.
Citeste mai mult

Își revine piața rezidențială a Clujului

Direcția Județeană de Statistică a anunțat dinamica autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în martie și în…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share