Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Managerul Clusterului Transilvania IT, Bianca Muntean – consul al Estoniei la Cluj

Bianca Muntean și Ingrid Kressel Vinciguerra au inaugurat noul consulat de la Cluj-Napoca

Bianca Muntean, manager al Clusterului Transilvania IT (CTIT), a fost desemnată drept consul al Republicii Estonia la Cluj-Napoca.

Numirea oficială a fost efectuată odată cu inaugurarea Consulatului Onorific al Estoniei, la ABC Incubator, cel mai nou sediu de startup-uri de tehnologie. La ceremonie au participat noul prefect, Irina Munteanu; Ingrid Kressel Vinciguerra, ambasadorul Estoniei în România; Emil Boc, primarul Clujului; Voicu Oprean, preşedinte şi fondator al companiei de tehnologia informației AROBS.

Au fost prezenți consuli onorifici, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi academic. Bianca Muntean este atât manager al CTIT, cât și fondator și coordonator al Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH). “Îi dorim succes deplin în activitatea de consul onorific şi o asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de colaborare”, a arătat prefectul Clujului.

“Este cel de-al 15-lea consulat onorific deschis în orașul nostru. Estonia este un model pentru Cluj-Napoca. Unul dintre obiectivele noastre este să utilizăm tehnologia și capacitatea de inovare a ecosistemului local pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, iar procedurile digitale și serviciile publice oferite de către administrațiile din Estonia reprezintă modele de bună practică.
Relațiile bilaterale dintre România și Republica Estonia și dialogul politico-diplomatic la nivel înalt s-a intensificat și diversificat, iar acum putem vorbi despre concretizarea unor proiecte în domenii precum apărarea și securitatea cibernetică”, a spus edilul Clujului.

TDIH este primul centru de inovare digitală din țară, recunoscut ca operațional de Comisia Europeană și acționează în Regiunea Nord-Vest a României.

Acesta a reușit să aducă sub aceeași umbrelă un parteneriat compus din clustere care reprezintă diferite industrii, trei mari universități, un institut de cercetare și alte organizații suport. TDIH vizează atragerea de finanțări în vederea digitalizării întreprinderilor mici și mijlocii, dar și a autorităților publice locale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„O nouă eră pentru finanțele digitale”: BNR a aprobat achiziția de către Elrond a Twispay, care deține prima licență de e-money din România

Articolul următor

Digitalizare și Eficiență energetică: a VI-a ediție a campaniei Energynomics

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share