Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Bihor pentru Ucraina” – Centru pentru donații deschis pe str. Evreilor Deportați

Zeci de orădeni au trecut deja pragul centrului de colectare a ajutoarelor destinate refugiaților ucraineni, deschis de Primăria Oradea, dornici să se implice activ. Aici, voluntari din 46 de ONG-uri și grupuri informale, unite sub numele „Bihor pentru Ucraina”, recepționează produsele, le sortează pe categorii și au grijă să le trimită acolo unde este nevoie, în cantități necesare și suficiente, pe bază de proces verbal de predare- primire. Acestea vor fi predate persoanelor fizice care oferă adăpost refugiaţilor, organizațiilor neguvernamentale și/sau punctelor volante de distribuţie (sandwich-uri, apă şi fructe în vămi).

Totodată, se are în vedere trimiterea de ajutoare în Ucraina prin Crucea Roșie sau alte instituții de binefacere care au capabilitatea de a ajunge în zonele de conflict. Important de menționat este faptul că, la punctul de colectare de pe str. Evreilor Deportați, pot fi donate ajutoare şi în afara orelor de deschidere, în boxpaleţii din faţa intrării.

Donații

Primăria Oradea a deschis un centru de colectare pe str. Evreilor Deportați, nr. 32-34, vizavi de Karaviem, destinat colectării de ajutoare pentru ucrainenii aflați în zonele de conflict. Astfel, orădenii și companiile care doresc să ajute comunitatea din Ivano-Frankivsk, Ucraina și alte două orașe din est pot să doneze produse precum: mâncare de copii cu phenylketonuria; mâncare de copii de toate vârstele (cu durată mare de valabilitate); pături, perne, haine călduroase, pantofi și haine de copii; prosoape și așternuturi de pat; scutece pentru copii și vârstnici; produse de igienă personală (bărbați și femei): periuțe și pastă de dinți, șampon, săpun, etc; biscuiți, cereale cu durată mare de valabilitate; lapte praf; conserve; mâncare în pachete vidate cu termen de valabilitate lungă; saci de dormit; lanterne și baterii; baterii externe pentru device-uri mobile (telefoane, tablete etc.) ș.a.

De asemenea, Primăria Oradea, cu sprijinul unor companii care vor dori să susțină acest demers, va achiziționa echipamente medicale necesare ucrainenilor din Ivano-Frankivsk. Pentru aprobarea sumei necesare acestei achiziții este necesară o hotărâre de Consiliu Local.

Centrul de colectare este deschis sâmbătă și duminică, între orele 12:00 – 18:00, iar de luni până vineri, în intervalul orar 17:00 – 20:00. Sunt așteptați să se alăture inițiativei „Bihor pentru Ucraina’’ toți cei care vor să se implice activ în această acțiune umanitară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea de Medicină din Cluj, pe locul 4 în metarankingul universitar

Articolul următor

Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei a premiat JTI Romania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share