Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum lucrează ACI la Podul Grigorescu

Constructorul clujean abordează acum zona podului din cartierul Grigorescu | Foto: ACI

Antrepriza de Construcții și Instalații (ACI) Cluj a prezentat felul în care se derulează lucrările la Podul Grigorescu, aflate în plină desfășurare.

Proiectul vizează revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și cicliste pe malurile râului. Zona 1 este Lunca Someșului Mic. Din consorțiul de lucrări mai fac parte Socot Târgu Mureș și Simacek Facility Services Cluj. Beneficiar al proiectului este municipalitatea clujeană. Proiectul european se ridică la 23 de milioane de euro.

Prima zonă în care se intervine este cuprinsă între străzile Mirăslău și Petuniei. Tronsonul susține legătura între centrul de cartier, zona de agrement de pe malul Someșului (Parc Plaja Grigorescu) și zona centrală. Lucrările se desfășoară pe malul stâng, apoi în zona Sălii Sporturilor Horia Demian.

Clujul își întoarce fața la Someș

Ele au termen de finalizare 30 iunie, cu excepția podețului pietonal. Proiectul este unul dintre cele mai mari de revitalizare urbană derulate la Cluj-Napoca și urmărește transformarea zonelor adiacente râului în spații publice de calitate, astfel încât Someșul să devină un punct central în viața orașului. Obiectivul de investiții se întinde pe 14 ha.

ACI Cluj, societate specializată în lucrări de construcții ale clădirilor rezidențiale și nerezidențiale controlată de Horia Ciorcilă și Dorel Goia, a înregistrat, în 2020, o cifră de afaceri de 213 milioane de lei, cu un profit net de 8,2 milioane, având 273 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Independența financiară pentru o femeie – Cât te poate ajuta cariera de model de videochat

Articolul următor

Fabrica Aviva va angaja refugiați din Ucraina

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share