Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primele tramvaie Imperio produse la Astra Arad vor circula prin București în mai

Bucureștenii vor putea circula din mai – iunie cu tramvaie Imperio produse la Fabrica de Vagoane Astra Arad. Afirmația a fost făcută de directorul Societății de Transport București (STB), Adrian Criț, în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

Începând de anul acesta or să vină 100 de tramvaie noi în București. Primul tramvai va circula, probabil, la sfârșitul lui mai, începutul lui iunie, urmând ca lunile următoare să fie livrate circa patru tramvaie pe lună. Primele 20 vor circula pe linia 41”, a precizat Adrian Criț.

Contractul dintre STB și Astra Vagoane Călători Arad a fost semnat în mai 2021. Valoarea lui este de aproximativ 850 de milioane de lei din fonduri europene nerambursabile prin programul Ministerului Dezvoltării.

Caracteristici

Tramvaiul Imperio ce va circula prin București va avea 36 de metri

Vagoanele produse de Astra Vagoane Călători pentru STB sunt mai lungi cu 10 metri decât cele obișnuite, au o capacitate de transport de 322 călători, dintre care 56 locuri pe scaune; podea coborâtă; rampă pentru fotolii rulante ale persoanelor cu mobilitate redusă; loc special amenajat în salon pentru fotoliile rulante şi landourile pentru copii; uşi duble cu sistem antistrivire a călătorilor; sistem de recuperare a energiei la frânare; sistem de climatizare; sistem de iluminat interior a salonului cu lămpi LED; afişaje de traseu exterioare cu LED-uri; indicatoare cu LED-uri pentru vizualizare staţii; monitoare informative LCD; monitoare extrawide pentru afişarea traseului şi a staţiilor; anunţarea vocală a staţiilor în salon; staţie de amplificare, Radio-CD şi microfon; WIFI gratuit pentru călători; sistem de supraveghere video în interior şi exterior; sistem ticketing; sistem POS de achiziționare a biletului cu cardul direct din tramvai.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Noul sediu al extensiei din Bistrița-Năsăud al Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a fost dat în folosință.

Cum arată “sediul high-tech” din Bistrița al Universității Tehnice

Articolul următor

Se vinde DoubleTree by Hilton Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share