Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ioan Oleleu a devenit vicepreședinte al Autorității Sanitare Veterinare

Clujeanul Ioan Oleleu este noul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Clujeanul Ioan Oleleu este noul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

El a fost numit în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al ANSVSA. În trecut, a mai ocupat funcțiile de director al Direcției Sanitare Veterinare (DSVSA) Cluj și de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj.

Oleleu (foto centru) îl înlocuieşte în echipa de conducere a ANSVSA pe Mihai Ponea. Deliberarea din funcție a lui Ponea și numirea lui Oleleu au fost publicate în Monitorul Oficial. Cel mai probabil, Ponea va reveni la DSVSA Vaslui, structură pe care a condus-o ca director executiv înainte de numirea sa la ANSVSA, conform Agro Inteligența.

Numit pe cinci ani

ANSVSA funcţionează ca autoritate de reglementare în domeniu, cu personalitate juridică. în subordinea Guvernului și în coordonarea prim-ministrului. Este condusă de un președinte cu rang de secretar de stat, medic veterinar, și de trei vicepreședinți. Dintre ei sunt minimum 2 medici veterinari, cu rang de subsecretar de stat, numiți de prim-ministru, pe cinci ani.

Misiunea ANSVSA este protejarea sănătăţii de-a lungul întregului lanţ alimentar – în fiecare etapă a procesului de producţie, de la fermă la consumator – prevenind contaminarea alimentelor şi promovând igiena alimentară, sănătatea şi bunăstarea animalelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
invitati webinar e-commerce

Digitalizarea și automatizarea proceselor de business în sectorul e-commerce: webinar DocProcess și BusinessMark

Articolul următor
Grupul german de retail Lidl a oferit locuitorilor din Ucraina locuri de muncă la depozite precum cele din județele Mureș sau Timiș.

Refugiații ucraineni, angajați de Lidl la depozite din Banat și Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share