Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Refugiații ucraineni, angajați de Lidl la depozite din Banat și Ardeal

Grupul german de retail Lidl a oferit locuitorilor din Ucraina locuri de muncă la depozite precum cele din județele Mureș sau Timiș.

Compania germană de retail Lidl a oferit locuitorilor din Ucraina locuri de muncă la depozite din județele Mureș sau Timiș.

Lidl a decis să ofere refugiaților, poziții pentru care nu este nevoie de experiență anterioară și nici de cunoașterea limbii române. Acestea sunt deschise în cele 320 de magazine din toată țara și în cele cinci depozite ale retailerului.

Pozițiile puse la dispoziție sunt vânzător și lucrător depozit, cele din urmă la Iernut, Lugoj, Chiajna, Iernut, Nedelea și Roman. Inițiativa vine în completarea donațiilor Lidl în produse alimentare și îmbrăcăminte. O colectă de alimente neperisabile se derulează în parteneriat cu Banca pentru Alimente.

10 milioane de euro de la grupul Schwarz

Colecta are acum loc în 110 magazine din 40 de localități din România. Grupul Schwarz, din care fac parte rețelele Kaufland și Lidl, a anunțat că va face donații de 10 milioane de euro refugiaților în urma războiului din Ucraina.

Mai multe fabrici din zona Transilvaniei, printre care Aviva (Maramureș) – mobilă, Leoni, Rombat (Bistrița-Năsăud), Rebat (Sibiu) – automotive le oferă locuri de muncă și cazare gratuită. Refugiații pot munci aici după o declarație pe propria răspundere. Ei își asumă că îndeplinesc condițiile de pregătire profesională și experiență necesare ocupării postului respectiv și nu au antecedente penale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Clujeanul Ioan Oleleu este noul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Ioan Oleleu a devenit vicepreședinte al Autorității Sanitare Veterinare

Articolul următor
85% din lucrările la tronsonul din județul Cluj ale Drumului Apusenilor au fost realizate, ca și majoritatea acceselor la proprietăți

Drumul Apusenilor, aproape finalizat la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share