Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Caravana culturii concurenței, la CCIA Sibiu: „O dovadă a normalității în care trebuie să intre societatea românească”

Conferinta ccia sibiu consiliul concurentei

„Caravana culturii concurenței”, un eveniment de informare a culturii concurenței pentru reprezentanții autorităților administrației publice locale și cei ai mediului de afaceri din Regiunea Centru, a ajuns la Sibiu. Pe 21 martie, la Hotelul Ramada, a avut loc o întâlnire între reprezentanții Consiliului Concurenței din România și Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Sibiu, cu participarea mai multor companii din județ.

Potrivit unui comunicat de presă al CCIA Sibiu, la eveniment au participat reprezentanți și membrii ai Clubului Economic German, Clubului Francofon de afaceri, Patronatului Județean al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Cluburile Rotary și Lions, Parcuri industriale, companii locale de transport și apă, companiile Romgaz, Transgaz, Scandia, Unimat, Moara Cibin etc.

„Considerăm importantă comunicarea și indrumarea realizată de entităti cu atribuții de control, această conferință fiind o dovadă a unei normalități în care trebuie să intre societatea românească. Astfel, Consiliul Concurenței demonstrează că se poate face îndrumare înainte de a-și exercita puterile de investigație, dupa caz. Accentul cade astfel pe dialog și solicitare de consultanță inainte de a săvârși o practică cu eventuale consecințe anticoncurențiale”, se mențioenează în comunicat.

În context, președintele interimar al CCIA Sibiu, Octavian Isailă, a transmis faptul că instituția este într-o perioadă de reorganizare, reconstrucție și modernizare, de revenire în slujba comunității de bussines, respectiv a companiilor județului Sibiu, „ținând cont și de faptul că de-abia s-a terminat o perioadă dificilă și brusc a început alta, care sperăm să se termine cât mai curând”.

„În acest context vă putem comunica faptul că CCIA Sibiu, a refăcut legaturile cu Camera Națională, este în curs de implementare a unui nou sistem online de gestiune a membrilor și evenimentelor, are în acest moment comunicare cu instituțiile statului conform legii 335/2007 si a altor legi unde Camera de Comert este mentionata, cu consilierii ambasadelor Romaniei in străinătate, și primește în mod curent invitațiile conferințelor, întâlnirilor, ofertelor și cererilor sistemului cameral. În următoarea perioadă vom actualiza baza de date a membrilor pentru o bună comunicare și rugăm companiile să vină către noi cu oferte sau solicitări, în special companiile de producție cu capital românesc! Dat fiind contextul geopolitic și economic, credem că trebuie să strângem rândurile, să ne ajutăm unii pe alții și să ne ridicăm unii pe altii”, a transmis instituția.

Astfel, potrivit CCIA Sibiu, în următoarea perioada vor fi organizate mai multe evenimente la care pot participa companiile din județ:
• 29 Martie 2022 – Seminar de oportunități comerciale Mexic-România (online organizat de Ambasada României în Mexic)
• 31 Martie 2022 – Forum de afaceri România-Turcia la Istambul (organizat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului cu sprijinul CCIR)
• 05 Aprilie – Forum de afaceri B2B Romania-Estonia – CCIR Bussines Center București
• 14 Aprilie – Eveniment B2B dedicat comerțului electronic Bulgaria – România (online organizat de Camera de Comerț și Industrie Bulgaro-Română).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pălinca de cireșe „Trămuța” din Tulca – Bihor, premiată la Gala Destillata Austria

Articolul următor

Oradea se împrumută cu 40 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share