Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pălinca de cireșe „Trămuța” din Tulca – Bihor, premiată la Gala Destillata Austria

Pălinca românească de cireșe Trămuța” a fost premiată în cadrul ediției 2022 al Galei Destillata care a avut loc recent în Austria

Este una dintre cele mai mari competiții de distilate din Europa. Acestă distincție confirmă pasiunea și perseverența noastră pentru a obține o pălincă de calitate. Vă mulțumim tuturor celor care sunteți mereu alături de noi. Și celor care ne-au acordat încredere și au ales produsele noastre. Împreună scriem o nouă pagină a poveștii Trămuța”, a scris pe pagina de Facebook Florian Chișe, producătorul pălincii Trămuța”.

Potrivit acestuia, numele de Trămuța” provine de la porecla pe care o avea familia în sat.

Produs tradițional

Pălinca românească de cireșe Trămuța” este produsă la Tulca, județul Bihor, fiind singurul produs atestat tradițional din județ. Florian Chișe și pălinca sa a obținut numeroase premii în țară și în străinătate. De asemenea, este nelipsit de la manifestările de profil, precum târguri și expoziții.

Rafinamentul licorii e definit de calitatea fructelor bine coapte. Sunt distilate în cazane tradiționale cu foc direct”, explică producătorul celei mai premiate pălinci din Bihor.

Din copilărie mi-a plăcut munca din pălincărie. Îmi aduc aminte cu mare drag de nopţile pe care le petreceam împreună cu bunicul şi cu tata la cazanePovesteam despre cum se produce această pălincă. Am păstrat de la ei secretul pălincii. Cred că asta m-a ajutat să o fac atât de cunoscută” scrie Florian Chişe pe site-ul de prezentare a produselor sale.

Diploma obținută de Pălinca Trămuța

Conform site-ului competiției din Austria, organizatorii concursului au depus o muncă continuă de dezvoltare și îmbunătățire constantă a sistemului de concurs. Premiul „Destillata” pentru cele mai bune băuturi spirtoase se acordă în urma celei mai serioase degustări de țuică, fiind gândit ca o legătură între producători și consumatori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Fermierii beneficiază, din acest an, de un nou program de sprijin, Rural Invest.

Cum se va derula primul program Rural Invest

Articolul următor
Conferinta ccia sibiu consiliul concurentei

Caravana culturii concurenței, la CCIA Sibiu: „O dovadă a normalității în care trebuie să intre societatea românească”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share