Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fostul șef de la Transporturi acuză actuala conducere a ministerului că a anulat contractul de proiectare pentru autostrada A6

Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, îl acuză pe urmașul său, Sorin Grindeanu, că a anulat licitația pentru proiectarea autostrăzii A6, care leagă Lugojul de Craiova. Contractul era ca finalizat, licitația derulată, trebuia doar semnat contractul.

La finalul lunii februarie, Grindeanu nu mai vorbea de o autostradă pe această rută, ci de un drum expres, care se va realiza pe tronsoane, în timp ce Drulă spune că pentru A6 exista un contract de proiectare, care trebuia doar semnat.

”Ministrul anti-infrastructură Grindeanu a anulat licitația pentru proiectarea autostrăzii Craiova-Lugoj. Este o veste foarte proastă pentru autostrăzi. Licitația lansată anul trecut în mandatul meu era pe final, cu câștigător desemnat, nu trebuia decât semnat contractul”, a anunțat Drulă.

El vorbește și despre motivul care a dus la anulare, unul pe care îl consideră halucinant: proiectul se suprapune, pe 30 de kilometri, cu un drum expres între Craiova și Târgu Jiu, unul realizat ulterior.

„Motivul anulării este halucinant: o pretinsă suprapunere între traseul acestui proiect și cel al drumului expres Craiova-Tg. Jiu, proiect contractat anul trecut. Așadar pentru o pretinsă suprapunere pe o lungime de 30km (sectorul Craiova-Filiași) se anulează un proiect de 250km – autostrada Craiova-Drobeta Turnu Severin-Calafat-Lugoj. Era (da, era, la trecut) un proiect crucial pentru România, legătura dintre Oltenia și Banat. Am scos la licitație pe un caiet de sarcini modern cu proiectare la cheie, cu prevederi contractuale corecte și echilibrate, această investiție. 30 de ani nici PSD, nici PNL n-au mișcat un deget, n-au făcut o licitație, n-au semnat vreun contract pentru această autostradă. Unde sunt acum pesediștii și peneliștii din Oltenia și Banat când Grindeanu ucide proiectul? Unde se ascund? Această anulare a unei licitații în faza finală miroase foarte urât. Cred că autoritățile statului ar trebui să se autosesizeze aici. Oare e vorba că cineva n-a plătit șpagă? Numai așa pot merge înainte proiectele în epoca PSD-PNL, cu parandărăt inclus?”, încheie Drulă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Termenul de finalizare a Centura Sud de ocolire a Timișoarei a fost prelungit până pe 31 decembrie 2023

Articolul următor
Compania low-cost Wizz Air a anunțat reluarea a mai multor curse spre orașe europene cu plecare din Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara.

Wizz reia gradual zboruri spre 11 destinații cu plecare din Ardeal și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share