Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hai la Târgul de Cariere – Sibiu, 29 și 30 martie – să faci primul pas spre jobul mult visat

Dacă ți se oferă un loc într-o navă spațială, nu întreba ce loc. Urcă-te și cu asta basta, spunea Sheryl Sandberg. Organizatorii Târgul de Cariere îți oferă un loc la evenimentul care se va desfășura în 29 și 30 martie, între 11:00 și 18:00, la Hotel Ramada. Aici poți lua pulsul mediului profesional local și nu numai, poți sta față în față cu reprezentanți ai unor companii de top, poți aplica direct la diverse joburi, poți pune întrebări și primi răspunsuri utile, poți începe procesul de a obține jobul mult visat sau poți primi sfaturi prețioase care te vor ghida către o carieră de succes.

Dorința de interacțiune socială s-a resimțit și la nivelul angajatorilor, astfel că ne-am bucurat de un feedback pozitiv în ceea ce privește revenirea la evenimentele în format fizic. Companiile care au răspuns afirmativ invitației noastre abia așteaptă să faci primul pas spre angajare, să treci pragul standurilor echipate cu informații utile, mai ales că participarea la eveniment nu mai este restricționată în niciun fel.

„Cei doi ani de pandemie au pus pe pauză evenimentele fizice așa cum le știam, acest lucru fiind o provocare atât pentru noi, cât și pentru angajatori. Am fost nevoiți să găsim noi soluții pentru a ne continua implicarea în procesele de recrutare, de la distanță. Totuși, anul acesta vine ca un nou început, un început pe care îl simțim cu toții. Putem reveni și face din nou primul pas, față în față. Angajatorii și candidații se pot întâlni, din nou, direct; pot face primii pași în relația lor profesională chiar de la Târgul de Cariere,” spune Mihai Daniel Cotos, Founder & CEO Târgul de Cariere și Digital Crusade.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă sau pur și simplu dorești să iei pulsul pieței muncii, pe parcursul celor două zile vei avea ocazia să îți pui calitățile în valoare și să cucerești companii la care te gândeai de mult timp, dar și să obții sfaturi care te vor ajuta să te dezvolți profesional. Mari jucători din sectoare de activitate precum auto & automotive, inginerie, IT, producție & tehnică, cercetare, servicii, BPO, recrutare sau telecomunicații vin la ediția de primăvară de la Târgul de Cariere.

Domeniul auto & automotive va avea reprezentanți de seamă în cadrul evenimentului. Compania Continental a confirmat deja prezența la Târgul de Cariere și, pe lângă standul clasic, va avea și un stand dedicat consilierii în carieră, unde experți din domeniu vor oferi celor interesați sfaturi și sugestii menite să îi ghideze din punct de vedere profesional. Vitesco Technologies este o altă companie din domeniul menționat anterior care așteaptă cu nerăbdare să răspundă la întrebările candidaților și să colecteze cât mai multe CV-uri. În urma fuziunii din octombrie cu Ecolab, revine la Târgul de Cariere și compania Purolite, cu joburi din domeniile producție & cercetare. Cei interesați de un job în zona de producție & tehnică vor putea discuta față în față cu reprezentanți ai acestui domeniu. Compania germană ifm este doar unul dintre brandurile care va lua parte la eveniment. Târgul de Cariere din acest an oferă sute de oportunități profesionale puse la dispoziție de cele peste 20 de companii participante. Vă invităm să descoperiți la hotel Ramada surprizele pregătite de către organizatori și participanți.

Intrarea la eveniment este liberă, iar candidații au posibilitatea să creeze pe loc un CV, utilizând aplicația eJobs: CV2GO. „Toate tendințele ne indică faptul că 2022 o să fie un an grozav pentru cei în căutarea unui loc de muncă, iar angajările în Sibiu ne confirmă acest lucru. Pe eJobs.ro, spre exemplu, s-au publicat, doar pentru orașul Sibiu, peste 6.500 de joburi în lunile ianuarie și februarie, în creștere cu 37% față de aceeași perioadă în 2021 și chiar cu 8% mai mult față de aceeași perioadă în 2020, înainte de pandemie. Sezonul acesta se prezintă la fel de optimist și vine cu o mulțime de noi oportunități”, a spus Bogdan Badea, CEO eJobs, liderul pieței de recrutare din România, care se alătură și anul acesta Târgului de Cariere.

Întâlnirile față în față cu recrutorii vor fi completate de livestream-ul din studioul mobil aflat la fața locului, care va reuni pe lângă detalii despre locurile de muncă disponibile și interviuri cu reprezentanți ai companiilor sau prezentări ale colaboratorilor. Acesta va fi difuzat pe canalele noastre de Facebook, LinkedIn, YouTube și pe targuldecariere.ro. Oferta de joburi de la această ediție este una diversificată. Printre pozițiile deschise în cadrul companiilor participante se numără: specialiști pentru relații și suport clienți, supervizori producție, ingineri software și hardware, programatori, chimiști, mecanici, ingineri electroniști, consultanți, recrutori, operatori de producție, contabili, studenți pentru diverse internshipuri. La Târgul de Cariere și cetățenii ucraineni vor putea să aplice pentru diverse locuri de muncă, datorită faptului că la eveniment vor participa companii care oferă bune oportunități profesionale și pentru aceștia.

Chiar dacă primul pas spre angajare e față în față, poți aplica și online la joburile existente, cu ajutorul unui cont creat înainte, în timpul, dar și după eveniment, pe platforma https://www.targuldecariere.ro/sibiu. Târgul de Cariere a împlinit anul acesta 16 ani de activitate și este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova, reunind sute de angajatori și mii de candidați de două ori pe an, în sezonul de primăvară și cel de toamnă. Din 2006, de la primul eveniment și până în prezent, Târgul de Cariere a devenit cea mai răspândită soluție de recrutare selectivă și a avut un rol esențial în formarea pozitivă a pieței muncii. De fiecare dată a contribuit la dezvoltarea de competențe, descoperirea de talente și a șanselor de angajare pentru acestea.

Ediția din această primăvară stă sub semnul entuziasmului, a dorinței de a socializa față în față, de a oferi oportunități, de a deschide noi orizonturi, de a împărtăși, de a scrie povești frumoase.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Start la târgurile de primăvară în Arad

Articolul următor

Autobază OTL în Parcul Industrial II Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share