Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hirschmann Automotive TM a inaugurat o investiție de 28 de milioane de euro, la fabrica din județul Mureș

hirschmann fabrica mures

Unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa mondială de automotive, Hirschmann Automotive GMBH, a inaugurat în 16 martie, la Sânpaul, în apropiere de Târgu Mureş, la una dintre fabricile Hirschmann Automotive TM, o nouă hală de producţie în valoare totală de 28 milioane euro, o parte din această finanţare constând într-un ajutor de stat obţinut de la Guvernul României.

Conducerea companiei a arătat că obiectivul investiţiei în valoare totală de 28 milioane euro, din care 12 milioane euro contribuţia guvernamentală şi 16 milioane euro contribuţia proprie, este extinderea capacităţii de producţie de cablaje auto şi crearea a 300 de noi locuri de muncă.
”Această investiţie aduce un pas imens în dezvoltarea domeniului automotive. Hirschmann este un jucător important pe piaţa de automotive cu nouă fabrici în șapte locaţii la nivel mondial. Aceste produse sunt concepute, fabricate şi livrate din județul Mureş. Aceasta este cea mai mare fabrică a noastră din lume. Acum 15 ani am început afacerile în România, iar de atunci am crescut de cinci ori. În acest moment, 25% din afacerile noastre globale şi 30% din producţie vin de aici, din județul Mureş. Aici am găsit oameni de calitate, ne bucurăm şi de sprijinul autorităţilor şi sunt convins că vom face lucruri minunate”, a declarat coordonatorul operaţiunilor din cadrul Hirschmann Automotive GMBH, Markus Ganahl.

Detalii despre investiție

Proiectul de la Sânpaul este realizat în proporţie de peste 50%, urmând ca până la finalul anului să fie implementat în totalitate.
”E cea mai mare platformă de producţie pe care am deschis-o în ultimii ani, am investit atât în clădire, cât şi în echipamente ce vizează dezvoltarea mai multor produse pentru viitor. Această investiţie aduce noi locuri de muncă şi o creştere la nivel global. O mare parte a investiţiei vine sub forma unui ajutor de stat furnizat de autorităţile din România. Prin participarea la aceste fonduri am reuşit să facem faţă unei investiţii mari. Am venit în urmă cu 15 ani ca să dezvoltăm o afacere de succes aici, în România. Operaţiunile noastre au crescut enorm în ultimii ani şi această nouă investiţie este o dovadă clară că am venit aici ca să rămânem. Vom discuta ulterior detaliile acestui proiect, dar pot să vă precizez că încă nu am terminat. Avem deja planuri pentru viitor să extindem această clădire, vorbim despre mai multe milioane de euro sub formă de investiţii şi, de asemenea, vom crea noi locuri de muncă”, a afirmat Stefan Tschol, directorul financiar al Hirschmann Automotive GMBH.

Povestea pe scurt a noii investiții ne-a fost prezentată de Paul Ilea, director general administrativ al companiei Hirschmann Automotive TM: ”Demersurile pentru această investiție au fost demarate în anul 2018, când am început și pregătirea proiectului de cofinanțare. În decursul anului 2019 s-a aplicat pentru acest proiect conform HG 207/2014, urmând a fi implementat în perioada 2019-2022. Valoarea totală a investiției este de 28 milioane euro, iar aportul ajutorului de stat este de 12 milioane de euro. Aceasta vizează extinderea capacităţii de producţie cabluri utilizate în industria auto – pentru zona șasiu, respectiv pentru sistemul de frânare, suspensie, ABS şi direcţie.

Referitor la utilizarea noilor spații de producție, directorul general operațional al companiei Hirschmann Automotive TM, Sebastian Cândea, ne-a oferit următoarele detalii: ”Noua hală de producție din cadrul companiei noastre aduce cu ea modificări importante în cadrul fluxului de producție. Ca și spațiu, din cei 9.100 m², 60% va fi zonă de magazie și 40% zonă de producție.

Noua magazie va fi împărțită în două zone, magazia manuală, unde vor putea fi stocați 8.100 de paleți, și magazie automată, care va înmagazina între 34.000 și 45.000 cutii. Împreună cu această implementare, compania va genera 300 noi locuri de muncă. Aș mai adăuga faptul că investiția aceasta vine în urma unor proiecte noi câștigate în perioada anterioară, fapt care ne oferă o mai bună poziționare atât la nivel local cât și la nivel de grup. Acest proiect ne aduce o creștere de peste 35% a ponderii companiei locale la nivel de grup”.

Managerii companiei Hirschmann Automotive TM susțin că în momentul de față, nivelul comenzilor este unul stabil din punct de vedere al materiilor prime și finite. Referitor la forța de muncă, ei susțin că firma mureșeană se află într-o dezvoltare continuă, cu poziții deschise în aproape toate departamentele.

Conducerea Hirschmann Automotive TM afirmă că nu se va opri aici cu extinderea, urmând să demareze în curând un nou proiect care vizează dezvoltări și în zona administrativă.

Hirschmann Automotive TM are în aceste moment peste 1.700 de angajaţi şi două locaţii, una în Parcul Industrial Mureş şi una în comuna Sânpaul.

(Publicat în ediția print TB 108, martie/aprilie 2022)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se construiește „Transalpina de Arad”

Articolul următor

25 de startup-uri de IT și-au prezentat ideile pentru Bright Labs Incubator 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share