Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Companiile de elită din Timiș distinse la gala The Voices of Business Awards

Am călătorit la finalul primei luni din seria de evenimente reunite sub brandul The Voices of Business Awards la Timișoara, gazdă fiindu-ne Hotelul Continental. Ne-au fost alături reprezentanți ai companiilor distinse cu trofeul “Companie de elită în business”, ai mediului administrativ și academic.

Eveniment unic de promovare a liderilor din business din Banat și Transilvania, gala The Voices of Business Awards din Timișoara a fost susținută de partenerii noștri ATP Group, DAW Bența România, Welthee, Alfa Software, Florăriile Magnolia, Luminița Balazs Fashion, Crama Aramic, Decorex Prod și Art Bending.

 

Performanța și capacitatea de a rezista șocurilor din piață, datorită stabilității financiare dată de valoarea capitalurilor proprii și a activelor imobilizate deținute, este recunoscută de către echipa revistei Transilvania Business printr-o serie de evenimente reunite sub brandul The Voices of Busines Awards. După o ediție specială dedicată performerilor din Banat și Transilvania – Elite în Business (www.transilvaniabusiness.ro/citesteonline, TB 107), care a evidențiat cele mai bogate companii, cu o mare capacitate de a rezista și în perioade nefaste cum au fost ultimii doi ani de exemplu, în cadrul galelor The Voices of Business Awards firmele sunt distinse cu trofeul Companie de elită în business.

Premiem performerii, primele 50 de firme din cele 16 județe din Banat și Transilvania: 20 cu capital românesc, 20 cu capital străin și 10 cu capital mixt. Premiem, de asemenea, 5 antreprenori care au dezvoltat afaceri noi, de perspectivă sau s-au remarcat în domeniul lor de activitate, precum și partenerii strategici ai revistei Transilvania Business, care ne-au însoțit pe drumul nostru de peste 10 ani în piața media  națională.

Trofeele sunt create dintr-o bază de lemn de paltin, oferită de Decorex Prod, sârmă galvanizată și vopsea acrilică și au o înălțime de 27 de cm, creație a partenerelui nostru Art Bending.

Companiile clasate pe primele trei locuri au mai primit din partea noastră o integramă realizată de către Alex Toth, redactorul șef al cotidianului mureșean Zi de Zi, parte a aceluiași grup de presă.

“The Voices of Business Awards este o inițiativă a revistei Transilvania Business, o etapă integratoare a proiectului special – Elite în business – Banat și Transilvania. Seria de evenimente reprezintă o invitație concretă în spiritul devizei noastre: ”Venim și scriem împreună despre afacerea ta”, prin care vă oferim oportunitatea de a fi vocea puternică a economiei reale din Transilvania și Banat transmisă la nivel național și la instituțiile europene”, s-a adresat Aurelian Grama, fondatorul revistei Transilvania Business, invitaților.

 

Alături de mediul de afaceri

Alin-Adrian Nica, președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, a fost primul oaspete care și-a transmis mesajul mediului de afaceri.

“Acești ultimi doi ani v-au pus la grea încercare atât în ceea ce privește forța de muncă, cu care lucrați și vreți să produceți, cât și în ceea ce înseamnă partea de aprovizionare, lanțurile de aprovizionare sau chiar clienții finali. Chiar și așa ați reușit să vă adaptați și, ca în orice criză, cei mai buni găsesc și oportunități.

Din nefericire, tocmai am zis că am trecut de criza pandemică și am dat de această criză de securitate. Dar așa cum am spus că cei inteligenți găsesc soluții în orice criză, și aici avem câteva oportunități, fără a fi cinici, zona noastră de aici, din Timiș, duce lipsă de forță de muncă, iar acest aflux de refugiați chiar poate să fie în beneficiul mediului de afaceri și al economiei locale.

Același lucru este și la Cluj și în mare parte din Transilvania, care este în general mai dezvoltată, dar în același timp reprezintă și o șansă, o oportunitate pentru acești oameni care își păresc teritoriul încercând să fugă de război. De asemenea, companiile care se relochează din Rusia, din Ucraina, pot găsi aici un mediu propice și trebuie să profităm de acest lucru, pentru a ne diversifica economia, pentru a scurta lanțurile de aprovizionare, pentru a aduce furnizorii mai aproape de activitatea noastră”, a spus președintele CJ Timiș.

Cosmin Gabriel Tabără Amânar, viceprimar al Municipiului Timișoara, a empatizat cu reprezentanții companiilor în prima parte a mesajului său.

“Vă mulțumesc pentru oportunitate de a fi aici, în mijlocul dvs., pentru că, din punctul meu de vedere, dvs. reprezentați stâlpul economiei și baza a tot ce înseamnă economia de piață. Cu ajutorul dvs. și prin dvs. putem vorbi despre dezvoltare și despre viitorul acestei comunități. Au fost doi ani foarte grei, ați făcut față cu mare greutate unii dintre voi și vedem că acum a apărut această problemă care dă bătăi de cap tuturor oamenilor de afaceri și să sperăm că repercusiunile vor fi cât mai puțin simțite de către mediul de afaceri, pentru că dacă dvs. veți simți mai puțin, atunci și asupra societății și asupra noastră, a celor din administrație va fi mai ușor de suportat.

Noi, ca administrație, trebuie să administrăm și trebuie să dăm posibilitatea omului de afaceri să investească, să se desfășoare, pentru că până la urma urmei mediul de afaceri dictează viața într-o comunitate și cu cât mediul de afaceri este mai liber, cu cât mediul de afaceri se poate dezvolta mai bine, cu atât și administrația este mai funcțională. Noi, ca administrație, trebuie să facem infrastructură, trebuie să facem sănătate, învățământ, cercetare, iar de restul să vă ocupați dvs.”, a subliniat viceprimarului.

 

Parteneri de încredere

Compania DAW Bența România, important jucător pe piața materialelor de finisaj, a fost prezentă, alături de firmele premiate și de organizatori, atât printr-un mesaj video care a surprins dezvoltarea firmei timp de peste 18 ani, cât și fizic prin Răsvan Pîrvescu, noul director zonal al DAW Bența.

“Ne puteți găsi produsele în showroom-ul din Centrul Comercial Kappa, ne adresăm atât beneficiarilor finali, companiilor de construcții, dezvoltatorilor imobiliari, cât și micilor meseriași. Sper să trecem cu toții de această perioadă și să avem un an bun”, a transmis Răsvan Pîrvescu.

Alfa Software, companie înființată în Zalău în 1996, relocată la Cluj, eficientizează alte companii prin digitalizare.

“Avem un produs, un sistem informatic de tip Enterprise Resource Planning (ERP), folosit și testat de peste 600 de companii, aproape un sfert dintre ele sunt localizate în zona de vest, Timișoara – Arad. Personalizăm această soluție conform cerințelor clienților și o dezvoltăm de peste 15 ani. Suntem specializați pe câteva domenii de activitate, producție, construcții, servicii, transporturi, unde avem module specializate pentru fiecare dintre ele.

Ne place mult să spunem că viziunea noastră este să îndreptăm companiile înspre a folosi cât mai puțină hârtie și vedem din ce în ce mai multe companii că își propun să devină paperless și noi sperăm să le ajutăm în această direcție”, le-a explicat Cristian Gabriel Pavel, director general al companiei, oaspeților de la Timișoara.

Crinela Pamfilie, Project Manager, Welthee, a adăugat noi informații despre fondul de investiții descentralizat.

“Welthee se poziționează ca un fond de investiții descentralizat care dezvoltă o soluție inovativă care își propune să adreseze problema riscului în contextul volatilității piețelor crypto. Noi lucrăm de aproximativ un an la o formulă inovativă care își propune să ofere investitorilor posibilitatea să aleagă riscul cu care sunt confortabili la momentul la care fac o investiție în portofoliile noastre”, a subliniat speakerul.

“În acest moment avem un model unic de creștere a prețului pentru moneda noastră și întrucât creștem în funcție de numărul de investitori pe care îi avem în cadrul proiectului, aceasta oferă numeroase oportunități de câștig atât pentru investitorii individuali, cât și pentru angajatorii care doresc să ofere o modalitate de bonusare a angajaților mai inedită”, a mai subliniat Crinela Pamfilie.

Nu a lipsit din cadrul galei mesajul video inspirațional gândit de ATP Group pentru camionul Truston, centrat în jurul cuvântului Curaj.

 

Trofeele au fost înmânate următoarelor:

Firme cu capital românesc, top 20:

  1. Simultan
  2. Campo D’Oro
  3. Fartud
  4. Avitum
  5. Side Trading
  6. Cerealcom Timiș SA
  7. Egeria TM
  8. Maxagro Farm
  9. Tamo Ko Development
  10. Glissando
  11. Agil
  12. Merpano
  13. Agro Nevada
  14. Super Ball
  15. Almira Trade
  16. Maxagro Center
  17. Poltergeist
  18. Agasi
  19. Sedako Group
  20. Maracana

Firme cu capital străin, top 20:

  1. Continental Automotive Products
  2. Hella România Profi Rom Food
  3. Linde Gaz România
  4. Smithfield România
  5. Flextronics România
  6. Contitech România
  7. Aptiv Technology Services & Solutions
  8. TRW Automotive Safety Systems
  9. Zoppas Industries România
  10. Mahle Componente de Motor
  11. Akwel Timișoara Romania
  12. Dalli Production Romania
  13. Mewi Import Export Agrar Industrietechnik
  14. Frigoglass Romania
  15. 16. Honeywell Life Safety Romania
  16. Madirom Prod
  17. DM Drogerie Markt
  18. Adient
  19. Elster Rometrics

Firme cu capital mixt, top 10

  1. Cramele Recaș SA
  2. Rus Savitar SA
  3. Agrii Romania
  4. Ericsson Antenna Technology Romania
  5. Bioclinica
  6. Berg Banat
  7. Dunca Expediții
  8. RMB Casa Auto Timișoara
  9. Carbon Logistic SA
  10. Ovoest

Premii speciale „Companie de elită în business”:

Avaelgo

Obrist Eastern Europe

Syonic

Victory Square Partners

VISTULA International.

Evenimentul a fost, totodată, o ocazie mult așteptată de networking, la un pahar de vin și un business brunch.

 

Gala The Voices of Business Awards va fi organizată în perioada următoare în județele: Brașov, Bistrița-Năsăud și Harghita (aprilie); Covasna, Alba, Maramureș și Hunedoara (mai); Cluj, Sălaj, Mureș și Arad (iunie).

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Diriguitorii aviației europene și mondiale, întruniți la Cluj, se pregătesc pentru o explozie a traficului după încetarea pandemiei și a războiului.

Clujul pregătește aviația europeană de după pandemie și război. “Vom reveni mult mai puternici!”

Articolul următor

UiPath anunță previziuni de business mai slabe din cauza situației din Europa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share